| |

Herkulliset vegaaniset laskiaispullat

Perheessämme käytetään yhä enemmän ja enemmän vegaanisia tuotteita, ja eniten olemme innostuneet vegaanisista leivonnaisista. Ennen ne tuntuivat olevan se vaikein osuus, mutta nykyään tarjonnan kasvaessa tilanne on aivan toinen. Tällä viikolla nautimme suurin siemauksin myös vegaanisista laskiaispullista!

Pullat voi aivan hyvin leipoa myös ilman voita tai kananmunaa, tai vaihtaa maito vegaaniseen tuotteeseen. Chocochilin ohjeesta inspiroituneena vaihdoimme vähän kookosmaidon soijamaitoon, mutta joku muu olisi varmasti kelvannut aivan yhtä hyvin.

Täydellinen laskiaispulla syntyy myös hyvästä hillosta ja kermavaahdosta. Kuten olettaa saattaa, olemme hilloperhe, ja tällä kertaa kaapista löytyi ystäväperheen itse tekemää vadelmahilloa. Ihanan kirpeää versiota, sellaista jossa oli enemmän vadelmaa kuin vettä. Se kruunasi pullan, samoin kuin maistuva kaurakerma.

Kermavaahdoissa vaahtoutuva kaurakerma on ollut oma suosikkini. Soijakermakin menee, mutta sitä saa vatkata lähes tuplasti pidempään kuin kauraversiota, enkä silti ole saanut sitä pysymään yhtä hyvin muodossaan. Sen sijaan kaurakerma on jämäkkää jo alusta asti, ja siihen riittää nopeampikin vatkaus.

Vegaaniset laskiaispullat (noin 12 kpl)

  • 25 g hiivaa
  • 2,5 dl soijamaitoa
  • 6,5-8 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl luomuruokosokeria
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,75 dl rypsiöljyä tai sulatettua maidotonta margariinia
  • voiteluun siirappi-vesi-seosta
  • Vadelmahilloa
  • Kauravispikermaa, esim Planti tai Kaslink

Liota hiiva kädenlämpöiseen soijamaitoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja sekoita ne nesteeseen. Lisää öljy tai margariini ja alusta taikinaksi. Tärkeintä on saada vaivaamalla taikinaan sitkoa.

Kohota taikinaa lämpimässä noin puoli tuntia, kunnes taikina on tuplasti isompi. Vaivaa taikinaa ja pilko se samankokoisiksi noin 12 palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota noin 30 min.

Voitele pullat siirappi-vesiseoksella ja paista uunissa 225 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Anna pullien jäähtyä hyvin. Leikkaa ne puoliksi, ja täytä hillolla ja kermavaahdolla. Huom, älä säästele hillon kanssa! 😉

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *