| | | | |

Juhlamekko kuusivuotiaalle

 

Minulle on tullut jossain vaiheessa juhlamekkoähky. Kun lapset olivat pieniä, ompelin heille lähes kaikkiin juhliin keskenään mätsäävät mekot. Aika usein kävi kuitenkin niin, että edelliset mekot olivat vielä hyvin käypää vaatetta, eikä tarvetta uusilla ollut. Lopulta huomasin lasten pukevan päälleen ystäviensä juhliin jopa ns. päivävaatteita, sillä olin unohtanut juhlamekkojen ompelun kokonaan.

Tälläkin kertaa tajusin sen vähän viiveellä. Lapsen kaverisynttäreiden aamuna tajusin, ettei synttärisankarilla ole mekkoa. Olin kyllä kesällä leikannut hänelle juhlamekon, mutta siinä ompelupöydällä ne kankaan palaset odottivat yhä. Ihana kukkakangas on samaa kuin omassa mekossani, ja se on ostettu Hollolassa sijaitsevasta Zalekua Outletista.

Ja niin siinä siis kävi, että ompelin mekon lopulta vajaassa parissa tunnissa. Ihan perusmekko vetoketjulla, jossa on vuoritettu yläosa. Muistaakseni otin hitusen mallia Mekkotehtaan Maibritista, mutta mekon koko on noin 116, jota ei siis kirjasta löydy. Lopulta myös vyö päätyi sankarin toiveesta hiusnauhaksi, johon se sopi loistavasti totta kai.

Nyt seuraavaksi ompelen vielä kolmannenkin mekon tästä kankaasta, eli mekko koululaiselle! Tätä menoa se ehtii vielä hyvin tammikuuksi 😉

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.