-Supersuositut käsityöohjeet

Lapsen ompelemat synttärikortit

 

Lapsi täytti viikonloppuna seitsemän vuotta. Aivan mahtavaa, ja samalla huomasin myös yhden perustaidon puuttumisesta. Ompelijan lapset eivät oikeastaan osaa ommella, ja vasta nyt olen kunnolla alkanut päästää omia lapsiani ompelukoneen ääreen. Yhdessä saimme kuitenkin ommeltua aika mainiot synttärikortit, joilla lapsi kutsui ystäviään juhlimaan.

 

Leikkasimme jämätilkuista siis ensimmäisenä ilmapalloja. Ehdotin myös kolmioita, jotka olisi voinut ommella viiriksi. Lapsi halusi välttämättä kuitenkin ilmapalloja ja hän toki sai tehdä lopullisen päätöksen. Ihanan helppoa minulle, tarpeeksi haastavaa lapselle! Mutkikkaiden suorien ompelu pahville oli lapsesta hieno kokemus, ja onneksi ompelukoneeni turvatoiminnot antoivat lapselle luottamusta ja hyviä kokemuksia ompelemisesta.

 

 

Ommellut kortit

Tarvitaan:

Pahvisia, eri värisiä korttipohjia

jämätilkkuja

ompelukone

juoksevaa liimaa

 

Leikkaa tilkuista kolmioita vaikka viiriä varten, tai kuvan mukaisia ilmapalloja. Pyydä lasta liimaamaan leikatut tilkut korttipohjalle. 

Kun liima on kuivunut, voi siirtyä ompelemaan. Aloita ompelu ilmapallosta, ja ompele kortin alareunaan kohti. Ommel voi mutkitella, ja samalla pääsee harjoittelemaan ompelukoneen käyttöä.

Päättele langat nurjalle puolelle solmien ja tulosta kutsun tekstit toiselle puolelle.

 

1 thought on “Lapsen ompelemat synttärikortit”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Video Ohje Varpaasta Varteen Kantapää Ohje

Varpaasta varteen sukan kantapää

Kuinka neulotaan varpaasta varteen aloitettuun sukkaan tavallinen kantapää? Käsityökekkereiden video- ja kuvallisilla ohjeilla onnistut varmasti, eikä sukan neulontasuuntaa huomaa valmiista sukasta.

Ekologisin vaate löytyy vaatekaapistasi

Välillä eteeni tulee keskusteluja, joissa tiedustellaan ekologisinta vaateyritystä. Halutaan siis ostaa mahdollisimman ekologinen ja eettisesti tuotettu vaate, ja kysytään mistä

Maalattu matto

    Kierrättämisessä parasta on saada tuote uudelleen käyttöön vain pienellä muokkauksella. Meidän haasteenamme on jo pitkään ollut eteisen matto,

Ruusuiset kesämekot

  Ompelin meille perheen naisille joku aika sitten ruusuiset mekot. Kuosi on aivan ihastuttava Babushka, ja sen on suunnitellut Guldunen.