-Supersuositut käsityöohjeet

Lapsen ompelemat synttärikortit

 

Lapsi täytti viikonloppuna seitsemän vuotta. Aivan mahtavaa, ja samalla huomasin myös yhden perustaidon puuttumisesta. Ompelijan lapset eivät oikeastaan osaa ommella, ja vasta nyt olen kunnolla alkanut päästää omia lapsiani ompelukoneen ääreen. Yhdessä saimme kuitenkin ommeltua aika mainiot synttärikortit, joilla lapsi kutsui ystäviään juhlimaan.

 

Leikkasimme jämätilkuista siis ensimmäisenä ilmapalloja. Ehdotin myös kolmioita, jotka olisi voinut ommella viiriksi. Lapsi halusi välttämättä kuitenkin ilmapalloja ja hän toki sai tehdä lopullisen päätöksen. Ihanan helppoa minulle, tarpeeksi haastavaa lapselle! Mutkikkaiden suorien ompelu pahville oli lapsesta hieno kokemus, ja onneksi ompelukoneeni turvatoiminnot antoivat lapselle luottamusta ja hyviä kokemuksia ompelemisesta.

 

 

Ommellut kortit

Tarvitaan:

Pahvisia, eri värisiä korttipohjia

jämätilkkuja

ompelukone

juoksevaa liimaa

 

Leikkaa tilkuista kolmioita vaikka viiriä varten, tai kuvan mukaisia ilmapalloja. Pyydä lasta liimaamaan leikatut tilkut korttipohjalle. 

Kun liima on kuivunut, voi siirtyä ompelemaan. Aloita ompelu ilmapallosta, ja ompele kortin alareunaan kohti. Ommel voi mutkitella, ja samalla pääsee harjoittelemaan ompelukoneen käyttöä.

Päättele langat nurjalle puolelle solmien ja tulosta kutsun tekstit toiselle puolelle.

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Lapsen ompelemat synttärikortit”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Inspiroiva ja värikäs Lankamaailma

  On aina yhtä ilahduttavaa saada kutsu blogitapahtumaan, vaikka harvoin pääsen niihin paikalle. Tällä kertaa kun kutsu kuitenkin saapui Lankamaailman

Juhannus Kemiönsaarella

  Me vietimme jo toista kertaa juhannusta Kemiön saarella, Turun saaristossa. Tällä kertaa mukana oli myös siskoni perhe ja muitakin