| | | | | | | | | |

Helppo kori tai ruukunsuojus kierrätyshuovasta

säilytyskori huovasta

kynttilänjalka pienillä kynttilöillä

greencraft_huopa

 

Ostin jo joku aika sitten, eli noin kaksi vuotta sitten Tampereen Kädentaidot messuilta kätevää Green craft kierrätyshuopaa. Se on sanansa mukaisesti tehty kierrätystekstiileistä, ja se on vieläpä valmistettu aivan lähistöllä, eli Turengissa. Olin pitkään harkinnut mihin haluaisin sitä käyttää, ja lopulta päädyin tarveompeluihin.

 

Olen pitkään jo tuijottanut olohuoneen nurkan anopinkieltä muoviruukussaan. Se kaipasi hieman säädyllisempää ylleen, joten ompelin huovasta kätevän ja erittäin nopean ruukunsuojuksen. Sen ompelu on helppoa, ja kahvoilla tästä olisi saanut vaikka myös kassin.

 

korin ompelu kierrätyshuovasta

korinpohjan ompelu

 

Tämä ohje käy niin huovan, kestopaperin tai vaikka nahankin ompeluun koriksi tai kassiksi. Tämä on erittäin nopea tapa ommella, ja omilla kirjailuilla tai koristeilla saa toki aina täysin itsensä näköisen lopputuloksen.

  • leikkaa noin 50 x 80 cm pala huovasta, tai muusta vastaavasta materiaalista joka ei purkaannu
  • taita pala keskeltä siten, että siitä tulee noin 50 x 40 cm
  • ompele molemmat sivut suoralla ompeleella, siten että taite jää pohjaan
  • taita kuvan mukaiset “kolmiot” pohjan saumojen päihin, ja ompele suoralla tikillä
  • leikkaa saumanvara, ei liiallinen kolmio osa pois
  • Ompele vielä haluamasi koristeommel yläreunaan joko koneella tai käsin
  • ota käyttöön!

 

melkein valmis kori

saumanvarojen leikkaaminen

viimeistelty huovan reuna

 

Meillä toinen löysi tiensä siis heti käyttöön ruukunsuojuksena, ja toinen päätyi eteiseen asusteiden kerääjäksi. Sillekin on suuri tarve, sillä joka talvi hämmästyttää miten lapaset, pipot ja huivit eivät juurikaan löydä tietään kotiin lipaston laatikkoon. Koriin sentään eksyy ehkä hitusen paremmin. Ehkä?

 

Tästä saisi kätevästi tehtyä siis myös vaikka laukkuja. Kohta edessä siintääkin taas jo uudet messut, ja mietin pitäisikö tätä ostaa vielä lisää. Tai ainakin sitä uutta ekologista paperinahkaa, josta kaikki puhuvat!

 

kätevä kori tai ruukunsuojus

ruukunsuojus huovasta itse ommeltuna

greencraft kierrätyshuopaa

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *