| | |

Mustatorvisienipiirakka

mustatorvisienen valmistus

mustatorvisienisatoa

 

Olemme tänä syksynä päässeet kerran sienestämään. Olisimme varmaan saapuneet siltäkin reissulta tyhjin käsin kotiin, ellei lapsi olisi löytänyt suurta keskittymää mustatorvisieniä. Lapsen metsäeskarissa oppimien sienestystaitojen ansiosta kannoimmekin kotiin peräti seitsemän litraa mustatorvisieniä, jotka löytyivät aivan polun tuntumasta.

 

Mustatorvisieni on helppo ja nopea ruokasieni kantarellin tavoin. Sitä ei tarvitse kypsentää tai ryöpätä ennen syöntiä, ja sitä voi myös kuivata sellaisenaan. Se ei ehkä ole niin kaunis kuin sukulaisensa kanttarelli, mutta maistuu kuitenkin hämmästyttävästi lähes samalta.

 

herkullinen mustatorvisienipiirakka

 

Me teimme saaliistamme kastiketta ja piirakkaa. Vaikka lapset innostuivatkin suuresti sienestyksestä, ei piirakka uponnut heille aivan niin toivotusti. Meille se kuitenkin maistui, ja nyt opimme myös sienestämään mustatorvisientä näiltä seuduilta toivottavasti enemmänkin.

 

Ohje mustatorvisienipiirakkaan:

Pohja:

3dl jauhoja

100g voita

ripaus suolaa

1tl leivinjauhetta

loraus vettä

 

Päälle

0,5-1 litra mustatorvisieniä tai kantarelleja

sipuli

1 purkki kermaviiliä

1 purkki creme fraichea

1 luomumuna

nokare voita

ripaus suolaa

jauhettua mustapippuria

(50 g juustoraastetta)

 

Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin, ja nypi ne voin kanssa taikinaksi. Lisää lopussa loraus vettä, jotta taikina pysyy kasassa. Anna sen levätä jääkaapissa kunnes täyte on valmis.

 

Hienonna sienet ja sipuli. Paista mustatorvisieniä pannulla ilman voita tai öljyä niin pitkään että niistä irronnut vesi on haihtunut. Lisää sipulit, nokare voita ja paista vielä hetki.

 

Kauli pohja piirakkavuokaan ja levitä sipuli-sieniseos siihen päälle. Sekoita kulhossa mausteet, kananmuna, kermaviili ja ranskankerma. Lisää seos sienien päälle, ja päällimmäiseksi mahdollinen juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20-30min kunnes päällinen on rusehtava. Anna hieman jäähtyä ja nauti!

 

ohje mustatorvisienipiirakkaan

mustatorvisieni poimittuna

sienipiirakkaohje

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *