-Supersuositut käsityöohjeet

Mustatorvisienipiirakka

mustatorvisienen valmistus

mustatorvisienisatoa

 

Olemme tänä syksynä päässeet kerran sienestämään. Olisimme varmaan saapuneet siltäkin reissulta tyhjin käsin kotiin, ellei lapsi olisi löytänyt suurta keskittymää mustatorvisieniä. Lapsen metsäeskarissa oppimien sienestystaitojen ansiosta kannoimmekin kotiin peräti seitsemän litraa mustatorvisieniä, jotka löytyivät aivan polun tuntumasta.

 

Mustatorvisieni on helppo ja nopea ruokasieni kantarellin tavoin. Sitä ei tarvitse kypsentää tai ryöpätä ennen syöntiä, ja sitä voi myös kuivata sellaisenaan. Se ei ehkä ole niin kaunis kuin sukulaisensa kanttarelli, mutta maistuu kuitenkin hämmästyttävästi lähes samalta.

 

herkullinen mustatorvisienipiirakka

 

Me teimme saaliistamme kastiketta ja piirakkaa. Vaikka lapset innostuivatkin suuresti sienestyksestä, ei piirakka uponnut heille aivan niin toivotusti. Meille se kuitenkin maistui, ja nyt opimme myös sienestämään mustatorvisientä näiltä seuduilta toivottavasti enemmänkin.

 

Ohje mustatorvisienipiirakkaan:

Pohja:

3dl jauhoja

100g voita

ripaus suolaa

1tl leivinjauhetta

loraus vettä

 

Päälle

0,5-1 litra mustatorvisieniä tai kantarelleja

sipuli

1 purkki kermaviiliä

1 purkki creme fraichea

1 luomumuna

nokare voita

ripaus suolaa

jauhettua mustapippuria

(50 g juustoraastetta)

 

Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin, ja nypi ne voin kanssa taikinaksi. Lisää lopussa loraus vettä, jotta taikina pysyy kasassa. Anna sen levätä jääkaapissa kunnes täyte on valmis.

 

Hienonna sienet ja sipuli. Paista mustatorvisieniä pannulla ilman voita tai öljyä niin pitkään että niistä irronnut vesi on haihtunut. Lisää sipulit, nokare voita ja paista vielä hetki.

 

Kauli pohja piirakkavuokaan ja levitä sipuli-sieniseos siihen päälle. Sekoita kulhossa mausteet, kananmuna, kermaviili ja ranskankerma. Lisää seos sienien päälle, ja päällimmäiseksi mahdollinen juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20-30min kunnes päällinen on rusehtava. Anna hieman jäähtyä ja nauti!

 

ohje mustatorvisienipiirakkaan

mustatorvisieni poimittuna

sienipiirakkaohje

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ihanan pitkä perjantai

Pääsiäisen vapaat tulivat tarpeeseen. Parin kiireisen työviikon jälkeen pitkät vapaat ovat enemmän kuin tarpeen, ja me otamme niistä kaiken irti.

Sisko ja toinenkin

  Toinen on saanut lahjana isänsä paksut kauniit hiukset ja honkelot pitkät jalat. Hänen kasvukäyränsä osoittavat jonkinlaisia nirsouden merkkejä ruuan

Helpot mökkieväät, nopeat kinuskipalat

Yhteistyössä Helsingin Mylly   Lähdimme juhannuksena mökille jossa ei ole juoksevaa vettä, sähköuunia tai oikeastaan mitään muitakaan ylellisyyksiä. Kun siis

Saavutetut unelmat

  Niinä päivinä kun on haasteellista töissä tai kotona, pohdin usein miten olen tännekin tilanteeseen päätynyt. Osa on sattumaa, osa