| | | | | | | | |

Klompelompe koko perheelle

Yhteistyössä Gummerus kustantamo, kirja saatu arvostelukappaleena

 

Olen pitkään yrittänyt etsiä monipuolisia, lasten neuleet huomioivia neuleohjeita ja kirjoja. Vaatimuksenani on ollut ohje ylhäältä alas saumattomasti, helposti saatavat langat ja vielä modernit ja istuvat mallit. Olen luonut itselleni siis ehkä isomman haasteen kuin alunperin kuvittelin, ja näiden toiveiden johdosta myös peruuttanut perinteisten käsityölehtien tilauksia.

 

Vihdoin ohjeita on kuitenkin alkanut löytymään. Uusinpana toki supersuosittu Klompelompe, jonka kirjasarjan perheversion sain blogiini arvosteltavaksi. Ja en yhtään enää mieti mihin Klompelompen, ja varsinkin Klompelompe Neuleita koko perheelle -kirjan suosio perustuu, sillä sen takaa nimenomaan tyylikkään modernit, helpot ja silti jujuja tarjoavat ohjeet. Kuvat ovat nykyaikaa, kirja uhkuu lämpöä neulomiseen ja mallit on suunniteltu pohjoisen ilmastoon. Siis lähes täydellinen kirja neulovalle vanhemmalle!

 

klompelompe ohjeita lapsille

helppoja neuleohjeita lapsille

 

 

neuleohjeita klompelompe

klompelompe ohjeet

 

Kirjassa on yli 60 ohjetta, joista osaa sopii loistavasti aloitteijoille, ja kirjan mukana aloittelijastakin voi kasvaa huippuneuloja. Ohjeita on niin vauvoille kuin aikuisillekin, ja niihin löytyy lankoja myös meidän kaupoistamme. Kirja ei sinänsä opeta neulomisen alkeita, mutta se tarjoaa monipuoliset ohjeet erilaisiin neulepintoihin, neuletyyleihin, paitamalleihin, sekä ohjeita kirjoneuleesta pitsiin, sekä moneen muuhun kauniiseen ja tyylikkääseen struktuuriin.

 

Kirja on täynnä ohjeita, ja se on kuitenkin vain täynnä sattumanvaraisesti järjesteltyjä ohjeita. Punainen lanka ohjeiden järjestyksessä tai teemassa jäi puuttumaan, ja olisin kaivannut kirjaan jonkinlaista järjestystä. Oli se sitten jaottelua käyttöiän, materiaalin, vuodenajan tai käyttötarkoituksen mukaan, kunhan olisi selkeä järjestys. Nyt se siis puuttuu, ja se jättää itselleni sekavan mielentilan.

 

Klompelompe neuleohjeita miehille

klompelompe pipo

 

Pienestä sekavuudesta huolimatta rakastuimme koko perhe kirjan ohjeisiin. Lapset esittivät itselleen jo monta toivetta, ja yllätyksekseni niin teki myös puolisoni. Ensimmäiseksi työksi puikoille päätyikin Gustav pipo, ja ehdottipa puoliso vielä siihen sopivaa kauluria ja lapasiakin. Pyysi vielä käymään lankakaupan kautta, mikä oli aivan ennenkuulumaton ehdotus. Klompelompe taisi siis sekoittaa muidenkin kuin minun pään!

 

Ensimmäinen Klompelompe neule on siis puikoilla. Seuraavaksi toiveina on kuulemma neuletakkeja, mekkoja, kukkapipo, kaulahuivi, lapasia, vauvanpeitto ystävälle ja ehkä jokunen pipokin lisää. Mietin jo miksi ihmeessä itse suunnittelisin enää mitään muuta, kun Klompelompe tarjoaa koko setin. Tässä siis monipuolinen neulekirja, sille joka kaipaa moderneja ja saumattomia neuleita koko perheelle.

 

Oletko jo kokeillut jotain ohjetta, tai mitä itse pidit kirjasta?

Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerukselta

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Kirjastosta sain kirjan ja eilen selasin läpi. Ihania ohjeita <3, mutta joku jäi tökkimään. Ja sinä sen sanoit, järjestyksen puute. Monissa ohjeissa oli samaa kuviota, mutta ne olivat ihan eri paikoissa kirjaa ja tämä siis häiritsi.

    1. Nimenomaan, hienoja ohjeita, mutta järjestyksen puute. Olisi voinut järjestellä vaikka juuri kuvioidenkin mukaan. Hyvä että joku muukin huomasi saman, kiitos!

    1. Kyllä kannattaa, löytyy todella hyviä ohjeita, joita voi itse vielä varioida lisää. Suosittelen todella! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *