| | | | |

Mustavalkoinen mekko

Mekko ommeltu Neuloskaupan trikoosta

Suomalaisesta kankaasta ommeltu kesämekko itselle

 

Kotimaisilla kangaskaupoilla on kilpailua. Olen seurannut alaa yli 10 vuotta, ja tällä hetkellä tarjonta on todella laajaa. Tämä ei ehkä näy katukuvassa, mutta nettikaupoissa riittää jokaiselle jotakin. Uusin tulokas on Neuloskauppa, joka myy siis Neulomon vaatteissa käytettyjä kankaita.

 

Tämä oli minulle mahtava uutinen, sillä olen halunnut päästä hiplaamaan kankaita, ja varsinkin ompelemaan niistä vielä itse. Ostin heti kaupan auettua itselleni testikankaita. Aluksi jouduin hieman pähkimään neulosten nimien yhteyttä kankaan paksuuteen tai painoon, mutta päätin lopulta ottaa sisällön vastaan positiivisena yllätyksenä. Tämä Vähän maalissa -printti on puuvilla-modaalia. Samaa olisi saatavilla myös viskoosi-elastaani-sekoituksenakin, mutta minä ainakin pidän tästä paljon.

 

Kotimaista kangasta Neuloskaupasta ja siitä mekko

 

Ompelin mekon tällä kertaa kahden kaavan yhdistelmänä. Olen tykästynyt Mekkotehtaan Ruut -malliin, joten sen yläosaa muokkasin hieman Lempivaatteita kirjan pohjalta, säilyttäen kuitenkin vyötärön kuminauhan. Seuraavaan versioon aion hieman vielä laskea sivusaumaa kainalon alta, sekä hitusen kaventaa yläosaa istumaan vähän napakammin. Muuten todella hyvä mekko niin arkeen kuin vähän juhlavampaankin fiilikseen.

 

Kesän suosikkini on ollut tämä valtuustoon ompelemani jakku NOSHin farkkucollegesta. Ompelin samalla kaavalla vielä toisenkin, nyt Eurokankaan pellavasekoituksesta. En vain ole päässyt vielä pitämään sitä, sillä totesin sen liian harmaaksi. Oikeastaan en siis ole löytänyt jakkuun mätsäävää mekkoa vielä, sillä näidenkin yhdistelmä tuntui minulle liian värittömältä. Olen ehkä keski-ikäinen, mutta en väritön!

 

Neuloskaupasta löytyy muuten värejäkin, ja kankaita on tällä hetkellä tarjouksessa. Minä nyt vain pitkästä aikaa halusin testata mustavalkoista. Ja se toimii, kun saa kaveriksi vähän väriä. Näyttää siis ihan minulta.

 

kotimainen neulos neuloskaupasta

kotimaisesta kankaasta ommeltu kesämekko

Similar Posts

One Comment

  1. tuo raglan muuten istuu aina hyvin missä koossa tahansa .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *