| | | | | |

Uusi perheenjäsen

 

Perheemme vahvistui eilen perjantaina uudella perheenjäsenellä. Hän on marraskuun puolivälissä syntynyt pitkän hännän ja pehmeän turkin omaava hurmuri. Saanko siis esitellä teille Tähkän!

 

 

IMG_2602

IMG_2610

 

Syksyllä tapahtuneen perheen toisen kissan menetyksen jälkeen mietimme pitkään seuraavaa siirtoa. Perheeseen jäi tänä vuonna 12 vuotta täyttävä Peto, joka varsinkin muuttomme jälkeen on seurannut minua silmä tarkkana. Peto ehti myös hieman pyöristyä, ja senioritarkastuksessa eläinlääkärin kanssa päädyimme mahdollisen kissanpennun auttavan myös toivottavasti tähän ongelmaan. Saisimme taas kissan kunnolla leikkimään, eikä niinkään vahtimaan ruokakuppia ja vaatimaan siihen lisää sisältöä.

 

Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyimme lopulta pentuun. Aiemmat rotukissamme ovat olleet ragdolleja, ja Peto taas on maine coonin ja siamilaisen vahinkopentu. Kaipasimme sille seuraksi nimenomaan ison rodun kaveria, josta olisi vastusta myös koon puolesta. Rotua ei tarvinnut kauaa pohtia, sillä vanha suosikkini maine coon oli heti listan kärjessä.

 

IMG_2532

IMG_2596

 

Joulun välipäivinä kävimme tutustumassa naapurikaupungissa sijaitsevaan kasvattajaan ja pentujen sijoituskotiin. Pennuksi meille valikoitui pentueen isoin poika, joka vaikutti erittäin rohkealta ja reippaalta. Värillä ei ollut väliä, mutta punainen on toki aina hyvä väri. Eilen pentu sitten kaiken odotuksen jälkeen vihdoin kotiutui. Rokotettuna, kastroituna, uteliaaksi ja sosiaaliseksi kasvatettuna.

 

Tässä on siis Tähkä. Tähkä on maine coon pentu, villi ja kaikessa jo mukana. Tiedättehän kaksivuotiaat lapset, jotka ovat juuri oppineet juoksemaan. Ovat aivan kaikessa mukana, väittävät etteivät tarvitse päiväunia, eivät oikein malta syödä tai nukkua. Keksii kaikesta leikittävää ja villiintyvät helposti. Sellainen on myös Tähkä.

 

IMG_2573

IMG_2511

 

Tapaaminen Pedon kanssa on sujunut rauhallisesti. Päivässä ei rakenneta vielä pitkää ystävyyttä, mutta toisaalta on ollut hienoa huomata myös molempien kissojen avoimuus ja kiinnostus toisiaan kohtaan. Molemmat voivat jo parin tunnin tutustumisen jälkeen leikkiä hieman samoilla leluilla ja kumpikaan ei oikein malta nukkua kun seurattavaa on niin paljon.

 

Uusi aika on alkanut, ja meidän koko perhe on aika paljon innoissaan. Ja kyllähän se sitten lopulta nukahti, kun minäkin maltoin istuutua alas sohvalle kutimien kanssa. Pian pieni pallero oli vieressä sikeässä unessa.

 

IMG_2635

IMG_2625

IMG_2643

 

Similar Posts

2 Comments

  1. Ihana, söpö pentu. On siinä Pedolla vähän ihmettelemistä kun noin pieni kaveri tuli taloon. On se kiva kun on seuraa. Onnea matkaan.

    1. Kiitos Kristiina! Nyt kissat leikkivätkin jo yhdessä, joten on se mukavaa kun on erilailla menoa taas talossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.