-Supersuositut käsityöohjeet

Joutsenmekko ja leggingsejä

joutsen mekko

joutsenmekko

 

Työhuonetta siivoillessani huomasin kangasvarastojeni huvenneen lähes täysin printtikankaista. Yksivärisillä saa toki tehtyä vaikka mitä, mutta kaipasin silti jotain printtiä. Kun NOSHin joutsen tuli myytiin, ostinkin sitä heti kolmessa värissä.

 

Lasten ollessa yökylässä mummolassa korkkasin ensimmäisen oman palani, ja ompelin siitä itselleni kesämekon. Sillä kyllä, kesä on tulossa.

 

pääntie kantattu

trikoomekko kuminauhavyötäröllä

 

Mekon kaava on Mekkotehtaan Ruut. Se on oikeastaan yksi luottokaavoistani, ja sopii hyvin niin trikoolle, ei niin joustavalle neulokselle kuin sitten myös kudotuille sekoitekankaillekin. Sen vyötärö istuu juuri sopivasti, ja pääntietä voi muokkailla vähän materiaalin mukaan. Mekkoa voi hyvin käyttää vyöllä tai ilman, ja vyön väriäkin voi vaihtaa tilaisuuden mukaan.

 

Tämä mekko on siis NOSHin Joutsen kuosia jerseynä, ja väri on koivu. Lämpimän harmahtavaan taittuva, ja ollakseen vaalea, ei ole silti liian vaalea ihoa vasten. Paljon parempi, kuin vaikka vitivalkoinen sävy. Tämä herättäkin jo ihastusta Instassa sekä livenä tuttavien kesken. Ja totta, siitä taisi tulla yksi suosikeistani. Sen kaveriksi ompelin vielä joustocollegesta parit leggarit, joten ompeluinspiraatio on näköjään tauon jälkeen taas talossa. Aivan ihanaa!

 

collegeleggarit ja mekko

kesäinen lyhythihainen mekko

punaiset collegeleggarit

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

4 thoughts on “Joutsenmekko ja leggingsejä”

  • Hei Maiju,

   Kiitos viestistäsi. Pidän tätä Mehukekkerit käsityöblogia omaksi ja lukijoideni iloksi tavallisen päivätyön ja perheen pyörittämisen lomassa. Valitettavasti varsinkaan tällä hetkellä aikani ei riitä tilaustöihin.

   Mekon kaava on siis Mekkotehdas Aikuisille kirjassa, ja kangas on ostettu NOSHIlta. Toivottavasti löydät näillä tiedoilla ompelijan tähän hommaan. Aurinkoista kevättä!

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Farkkureppu

Puolen vuoden ajan tänne blogiin on ilmestynyt näin viikonloppuisin jonkinlainen vinkki kuinka kierrättää oman kodin tekstiilijätteet. Tämä koskee niin sisustustavaraa,

Ommellut tiskirätit

  Rätit, puhdistusliinat ja erilaiset rievut ovat tarpeellisia lähes joka kodissa. Niitä voi virkata, neuloa tai ommella itse, ja niitä

Unelmatyöt käsityöalalla

  Unelmat kuuluvat elämään. Moni varmasti miettii saisiko käsityöalalla tehtyä itselleen uutta uraa, ja saako niistä unelmista tehtyä itselleen elantoa?