| | | |

Paitoja arkeen

IMG_1141

maupaita

IMG_1955

 

Kuusivuotias on taas hujahtanut pituutta, ja kaapin paidat ja housut ovat alkaneet käydä pieniksi. Ja nimenomaan hihojen ja lahkeiden pituudet, vaikka muuten vaate olisikin vielä hyvin käytettävä. Siskostaan poiketen IsoSisko on toivonut minun ompelevan hänelle nimenomaan paitoja ja housuja. Ei enää mekkoja, hörhelöitä tai mitään muutakaan, joka voisi häiritä juoksemista, kiipeilemistä tai muita leikkejä.

 

Siispä tartuin pitkästä aikaa trikoovarastoni kimppuun ja leikkelin heti monta paitaa ompeluun. Löysin jopa yli metrin paloja, joista sai näppärästi kaksi paitaa kerralla. Ja näköjään tällä kertaa paidat ovat suurimmalta osin jopa täysin värittömiä, mikä on aivan uutta minulle. Mutta lapselle nämä kelpasivat, ja yksi paita lähtee vielä käyttöön toiseenkin perheeseen.

 

Ja kyllä, tein minä yhden tunikankin kuminauhalla. Mutta sehän ei ole mekko. Ei ole ei.

 

raitapaita NOSH IMG_1148

 

Vesimelonit ja Mour on Käpyseltä, raita NOSHilta, ensimmäisen kuvan kukka Verson Puodilta ja tuon mustapilkkuisen kankaan ostopaikka ei valitettavasti ole enää muistissa.

 

Paidan kaava on muokattu itse, ja paidat ovat noin kokoa 122 cm.

 

mustavalkopaita lapselle

 

mustavalkopaidan hiha

vesimelonipaita

Similar Posts

4 Comments

  1. Haa, meidän koipeliini 6-v samoissa tunnelmissa, vanhat paidat kinnaavat, mekot olisivat sopivia, mutta eivät kelpaa.

    Hommasin isompaa kokoa paitoja ja housuja, välttelin prinsessakuosit joita inhotaan ja myin tunikat neiti kriitikolle “pitkähelmaisina” paitoina.

    Lempipaidat löytyivät Noshin ns. poikien mallistosta ?

    1. No mä huomasin myös että meillä suosituimmat paidat olivat perusraitapaitoja, joten mitä sitä turhaan enää mekkoja ompelemaan. Kuulemma ne häiritsee myöskin kiipelemistä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.