| | |

Yläkerran aula

img_9577

 

Meillä on ensimmäistä kertaa kodissamme portaat. Ne johtavat yläkertaan, jossa on aulan lisäksi yksi vessa ja kolme makuuhuonetta. Talon ensimmäinen kunnolla sisustustettu huone olikin yläkerran aula, sillä sen läpi kuljetaan, se muokkaa hieman myös olohuoneen ilmettä ja se on jatkotila muille yläkerran makuuhuoneille.

 

Portaissa meillä kaikilla on ollut opettelua. Pisimpään niitä mietti 12 vuotias kissa, jolta kesti aikaa pari tuntia ennen kuin uskalsi tulla yksin alas. Nyt niitä jo juostaan, niin kissa, lapset kuin aikuisetkin. Ylhäältä huudellaan alakerran olohuoneeseen, ja “Pyyhkimäänn!!” huudon raikaessa saa kunnolla kuulostella kummassa kerroksessa pyyhkijää kaivataankaan. Itse otan portaat kuntoilun kannalta, ja korkeat näkymät aulan ikkunasta muiden talojen yli  antavat lisää katseltavaa.

 

 

img_9954

img_9931

img_9945

 

 

Halusin yläkerran aulasta pienen kirjaston. Jatkon työhuoneelle, ja silti paikan jossa voi sekä leikkiä että lukea. Tai vaikka tehdä läksyjä, piirtää, lukea päivän lehti tai katsella ikkunoista ulos kylmänä päivänä. Aulasta on suora näköyhteys alakerran olohuoneeseen, ja lisäksi siitä on kulku yläkerran parvekkeelle. Aula on siis kaikessa mukana.

 

Yläkerran aulaan päätyi kirjahylly, työpöytä tietokoneelle, ja toinen pöytä kaikelle muulle. Verhoja vielä mietin, eikä parvekkeen suhteenkaan ole tehty päätöksiä suuntaan tai toiseen. Ja kyllähän kirjahyllyn eteen yksi pieni nojatuolikin vielä mahtuisi. Ja sitä se ehkä vähän kaipaakin. Kaikki tarvikkeet ovat löytyneet suvusta, ja ne sopivat meille paremmin kuin hyvin.

 

Kissakin sai omat portaat yläkerran aulasta suoraan olohuoneeseen. Tästä talosta tehdään juuri meidän näköisemme, askel kerrallaan.

 

img_9956

img_9944

img_9927

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.