| | |

Venyvä ja kuivumaton muovailuvaha

Yhteistyössä Leikkien, tuote saatu

 

Olemme muovailuvahojen suurkuluttajia. Parin vuoden ajan on keräilty kuivuneita vahoja lattioilta, ihmetelty väriä “vaihtavia” vahoja ja pöytien pintoja muovailun jälkeen, testattu uusia innovaatioita ja todettu kaikissa olevan aina jokin pieni vika. Lapset kuitenkin muovailevat todella innoissaan, ja minä antaisin heidän muovailla vielä enemmänkin, jos vaan täydellinen muovailuvaha löytyisi.

 

Otimmekin innolla vastaan Leikkienin tarjoamat Mad Mattr taikamassat kokeiluun. Esitteessa luvattiin ettei massa kuivu koskaan, eikä se myöskään tahraa, mutta silti se pysyy muodossaan, ja että sitä voisi vielä venyttääkin. Toki tämä oli testattava, ja avustajat lähtivät innolla kokeiluun mukaan.

 

img_0029

img_0012

 

img_0037

img_0008

img_0066

 

Ja toden totta, massa on lähes täydellistä. Se venyy, pysyy silti jämäkkänä kun haluaa muotoilla pieniäkin yksityiskohtia, ja se jopa kelluu vedessä. Lapset innostuivat muovailemaan prinsessamekkoja, sekä vain rauhoittuivat taikinaa muotoillessa. Koko perheen mielestä Mad Mattr taikamassaan onkin saatu yhdistettyä sekä muovailuvahan että taikahiekan hyvät puolet. Ne huonot puolet on saatu häivytettyä pois, ja näin ollen pussiin on saatu koottua todella mahtava taikamassa lasten ja aikuistenkin iloksi.

 

Lasten leikkihetki kesti ensimmäisellä kerralla tunnin. Muovailun lopuksi mekkojen muovailu muuttuikin taikamattojen muovailuun, ja lentävien mattojen kyytiin pääsi myös legoukot. Muovailun jälkeen massat koottiin takaisin pusseihin, ja kätevästi joku unohti myös sulkea pussin. Viikon päästä Mad Mattr massa oli kuitenkin yhä muovailtavissa, joten tämä ei todellakaan kuivu. Muovailun avuksi suosittelen puisia pieniä kaulimia, ja kaikenlaisilla muoteilla saa aina kivoja kuvioita. Innolla vaan kokeilemaan aikuisetkin!

 

*tuote saatu testiin bloginäkyvyyttä vastaan

 

img_0068

img_0022

img_0071

 

Similar Posts

7 Comments

 1. Meillä muovailuvahoissa on suurimpana ongelmana haju. Itse en kestä minkäänlaisia hajusteita ja useat vahat tuoksahtavat aika voimakkaasti. Joudutaan siis tyytymään usein ei niin laadukkaaseen, mutta hajuttomaan versioon. :/

  1. En olekaan edes kiinnittänyt huomiota hajuun. Normaalisti en voi sietää mitään hajustettuja pesuaineita, mutta ainakaan tässä massassa en huomannut mitään erikoista.

 2. Tää kuulostaa siltä, että voisi kokeilla. Mä teen yleensä muovailuvahan itse netistä etsimälläni reseptillä. Se on hitti. Kuivuu kyllä, mutta ei haittaa kun ei maksa juuri mitään ja on nopea tekoista. Töihin päiväkotiinkin olen tehnyt. Siellä kestää käytössä muutaman kuukauden.

  1. Olen tehnyt itse niitä suolataikinoita joskus, mutta en varsinaista muovailuvahaa. Sitä pitääkin itse kokeilla. Tai sitten sitä soodataikinaa mistä askarrellaan kai paljon 🙂

 3. On kyllä huipun näköistä muovailuvahaa! Meillä lapset muovailisi kanssa vaikka miten paljon jos vain olisi sopivaa muovailuvahaa! Suurin osa kaupan muovailuvahoista tappaa kyllä innostuksen alta aikayksikön… Viime joulun alla ostin joulumarkkinoilta jotain kuivumatonta (mehiläisvahasta tehtyä?) ja se on ollut ihan ok, mutta lapsista on kauhean hauska pukea kaikkia pikkuhahmoja muovailuvahalla ja on muuten aika nyppiminen, että ne saa taas puhtaaksi. 😀 Toimisikohan tuo siinä paremmin? Tuo näyttää muutenkin siltä, että sillä saa tehtyä tarkempaa ja värit näyttää kivan raikkailta.

  1. No ei tuo jää sillä tavalla tahmaiseksi, ja irtoaa aika hyvin noista meillä käytössä olevista tarvikkeista. eli toimii siis varmasti paremmin 🙂

 4. Hei!
  Entä tuotteen ekologisuus?
  Olet varmaan selvittänyt asiaa, mutta olisi kiva jos kertoisit siitä.
  Se on varmasti kuitenkin meille kaikille tärkeämpää kuin se, että lapsille ostetaan luontoa kuormittavaa krääsää hetkellistä hauskanpitoa varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.