|

Kankaisten tila

IMG_6626

 

IMG_6556

IMG_6609

IMG_6621

 

 

Retket Hämeenlinnassa jatkuvat. Tällä kertaa kävimme poimimassa kesän maut ja tuoksut pakastimeen Kankaisten tilalta. Kankaisten tila sijaitsee vain alle vartin päästä Hämeenlinnan keskustasta. Tämä tila onkin perheemme suosikkikohde joka kesä, ja samoin kesä kesän jälkeen saamme huomata miten tilaa kehitetään, ja kerta kerran jälkeen koko perhe poistuu tilalta tyytyväisenä ja yleensä vielä mahat täynnä.

 

Mansikoiden ja muiden marjojen lisäksi Kankaisten tila tarjoaa siis koko perheelle nautintoja. Lapsille on ällistyttävän suuri leikkipaikka ja pomppulinna, kanoja, lampaita, ankkoja ja possuja joita voi ruokkia, sekä toki traktoriajelua pellolle. Poiminnan jälkeen koko perhe pääseekin nauttimaan kahvilan antimista, ja tämän kesän uutuus oli lähialueen käsityöläisten töistä koostunut käsityöaitta. Ostettavaa sieltäkin löytyi erittäin monipuolisesti.

 

 

IMG_6622

IMG_6633

IMG_6630

IMG_6638

IMG_6563

IMG_6576

 

Me poimimme tällä kertaa reilu kymmenen kiloa mansikoita. Nyt onkin aivan viimeinen hetki niiden poimintaan, sillä sade pilaa satoa ainakin näin Hämeessä, ja kausi jää valitettavan lyhyeksi. Parin viikon päästä aiomme käydä poimimassa vielä vadelmia, heti kun ne tilalla vain kypsyvät tarpeeksi. Eli ei se Kankaisten tilan kausi mansikoihin lopu, ja ehkä ensi kerralla nautimme jotain herkkuja vielä kahvilastakin.

 

Muut Hämeenlinnan alueen reissuraporttimme näet tästä koosteesta.

 

IMG_6643

IMG_6609

IMG_6562

IMG_6589

Similar Posts

6 Comments

 1. Olemme vierailleet pari kesää sitten Kankaisten tilalla, ja tarkoitus olisi ehtiä uudestaan tänä kesänä. Hyvä tietää, että mansikoita saa enää hetken!

  1. Niin ja vielä piti kysyä, että oletteko käyneet tutustumassa Metsäkylän Navettaan ja sen alpakoihin. Jostain syystä tuo Hämeenlinnan alueen reissuraportit -linkki ei toimi tällä koneellani, enkä voinut katsoa sieltä

  2. Nyt on ollut ongelmaa sadon kanssa kai muuallakin, ja tarkempia tietoja päivän sadosta voi käydä kurkkaamassa Kankaisten tilan fb-sivuilta 🙂

   1. Kiitos vinkistä! Olen menossa mökille tässä lahiaikoina, ja olisi huippua ehtiä piipahtaa myös Kankaisten tilalle. Mustikkaan pitää kyllä myös ehtiä!

 2. Voi mullakin on mansikat ostamatta.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.