|

Tiirinkosken tehdas

IMG_6534

IMG_6515

IMG_6520

 

 

Meidän uusi koko perheen harrastuksemme on lähimatkailu. Hämeenlinnan lähistöltä löytyy maatilamatkailua jokaiseen makuun, ja on ollut hienoa huomata miten tilat ovat alkaneet panostaa erityisesti lapsiperheiden viihtyvyyteen. On selkeästi huomattu kuinka matkailu voi olla osana maatilan arkea, tai kuinka eläinten pitäminen maatilalla pelkästään lemmikkeinäkin tuo paikalle perheitä ja muita matkailijoita, varsinkin jos tilalle on laitettu pystyyn myös kahvila. Ja mehän matkailemme kahviloihin enemmän kuin mielellämme.

 

Tällä kertaa vuorossa oli Hämeenlinnan pohjoispuolelta löytyvä Tiirinkoski. Tiirinkosken Tehdas myy siis vanhassa navetassa sisustustarvikkeita, kauniita ruokia, vaatteita ja myös kahvilan antimia. Ensimmäisen kerran kävimme Tiirinkoskella ennen joulua, jolloin tarkoituksenani oli hakea vain härkäpapuja. Nyt kesän viimeisenä lomapäivänä halusimme lähteä vain katsomaan eläimiä, sekä nauttimaan maatilan rauhasta vohvelien ja jäätelöiden voimalla.

 

IMG_6522

IMG_6540

IMG_6542

 

 

Tällä kertaa valon suosiessa myös navetan sisustusta, innostuin tutkailemaan muutakin kuin kahvilan tarjontaa. Tuoksuttelin pitkään käsisaippuoita, nautin navetan tunnelmasta, ihastelin lastenvaatteita ja näyttäviä teehyllyjä, sekä löysin ihastuttavasta korista myös kissan päiväunilta. Kuulemma Pesonen, joten minä jätin hänet vielä nukkumaan päiväuniaan.

 

Lapset saivat syöttää pupuja, jäätelöt ylsivät nenään asti ja mies ajeli tyytyväisenä kotiin yhden maukkaan vohvelin jälkeen. Talvella pihassa nähdyt Ylämaan karjat eivät tällä kertaa ilahduttaneet meitä vaan taisivat olla muilla pelloilla, mutta lapsille pelkkä traktorin näkeminenkin riittää jo viikoksi. Lopulta ostin itselleni ihastuttavan teemukin, hieman saippuaa ja vähän muutakin.

 

Käykää ihmeessä jos liikutte Hämeenlinnan seudulla, Tiirinkoski on auki kesällä nyt jokaisena päivänä. Ja kai muistin sanoa, että sieltä saa muuten myös lankoja 😉

 

IMG_6537

IMG_6516

IMG_6545

IMG_0742

Similar Posts

2 Comments

  1. Kiitti vinkistä! Usein ajellaan hämeenlinnan läpi, joten varmasti pysähdytään noin kivannäköisessä paikassa.

    1. Hei lisää vinkkejä on vielä tulossa, kai jo huomasit myös sen Metsänkylän navetan, josta kirjoitin joku aika sitten? Sekin on ihana! Ja nyt kesällä mansikoiden aikaan lasten aivan ehdoton suosikki on Kankaisten tila, siitä lisää toivottavasti ensi viikolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.