| | | |

Miniryijyt ja matot kudontakehyksellä

kudontakehyksen tarvikkeet

kudontakehys pompom

kudonnan aloitus

Miniryijy saatu, yhteistyössä Kässäkerho Pompom

 

Olen jo pitkään ihaillut ryijyjen uutta tulemista. Unikuun terapiahuone on esitellyt aivan mahtavia miniryijyjä, samoin kuin Muita Ihania ja onpa aiheesta tehty ihan lehtijuttujakin. Miniryijy on siis suosiossa, ja onhan ne tyylikkäitä uudella modernilla tvistillä.

 

Minä sain Kässäkerho PomPomista testiin kudontakehyksen, jolla voisin itsekin päästä mukaan ryijyhurahdukseen. Pitkään siinä paloja pyörittelinkin, googlailin ja mietin mihin meille sopisi uusi miniryijy. Jotenkin päädyin kuitenkin miettimään voisiko kehyksellä kierrättää kankaanpaloja, kutoa eri materiaaleja hieman sekaisin ja niinpä lähdin vain testaamaan.

 

Kudontakehystä on helppo käyttää, jos on vain joskus nähnyt kuinka mattoja kudotaan. Minä kaivelin muistoja jostain yli 20 vuoden takaa, ja parilla googlauksella pääsin jo hyvään alkuun. Testailin paksumpaa moppari-lankaa sekä farkkuja eri paksuuksilla. Lopulta sain aikaan kaksi pientä minimattoa, joista sain idean hieman suuremmasta projektista. Mitä jos nämä yhdistäisi yhdeksi isommaksi seinätauluksi tai matoksi?

 

ryijykehys mini

miniryijyt

kudontakehys

 

Itseni tuntien tästä tulee siis hieman pidempi projekti. Jotta pääsisin kunnolla hyvälle itse miniryijyistä, tarvitsisin varmasti avukseni Ryijyhurahdus-kurssin. Näitä saa tilata omaan kaupunkiin, kässäkerhoon tai käydä testaamassa Kuopion Kässäkerho Pom Pomissa ihan itse. Nyt kursseja on luvassa myös lapsille!

 

Kyllä minä varmasti siihen miniryijyynkin siis vielä pääsen kiinni. Olen koonnut Pinterestiin oman kansion hurahdusta varten, ja esim. pienet avaimenperät tai muut nauhat onnistuu tällä kehyksellä myös. Kehyksiä voi ostaa myös Kässäkerho PomPomin nettikaupasta.

 

Ennen kuin ehdin sanoa mitään, oli omat ryijyni viety jo matoiksi nukketaloon. Seuraavaksi siis lisää näitä, vai ihan tuollainen kunnon ryijyhurahdus? 😉

 

Yhteistyössä Kässäkerho Pom Pom

 

nukketalo

nukketalon matto

miniryijyt

minimatot

 

Similar Posts

5 Comments

  1. Tiiätkö, mulla on ollut ihan sama ajatus matosta!? Muutaman minimatonpalan olen saanut aikaiseksi, mutta nyt kehys on hautautunut kaapin pohjalle, saas nähdä tuleeko ikinä valmista… Mutta sun kansio oli täynnä ihania ideoita, joiden vuoksi sen kehyksen voisin taas esiin etsiä!

  2. Itsekin löysin roskiksesta brio lasten kangaspuut. Pitihän sitä kokeilla ja tein kännykkäkotelon, johon virkkasin hihnan. Tuli aivan ihana “luomus” vaikka itse sanonkin. 🙂

    1. ai Briolla on omat lasten kangaspuut? Pitääkin etsiä jos löytyy kirpparilta, kiitos vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.