-Supersuositut käsityöohjeet

Miniryijyt ja matot kudontakehyksellä

kudontakehyksen tarvikkeet

kudontakehys pompom

kudonnan aloitus

Miniryijy saatu, yhteistyössä Kässäkerho Pompom

 

Olen jo pitkään ihaillut ryijyjen uutta tulemista. Unikuun terapiahuone on esitellyt aivan mahtavia miniryijyjä, samoin kuin Muita Ihania ja onpa aiheesta tehty ihan lehtijuttujakin. Miniryijy on siis suosiossa, ja onhan ne tyylikkäitä uudella modernilla tvistillä.

 

Minä sain Kässäkerho PomPomista testiin kudontakehyksen, jolla voisin itsekin päästä mukaan ryijyhurahdukseen. Pitkään siinä paloja pyörittelinkin, googlailin ja mietin mihin meille sopisi uusi miniryijy. Jotenkin päädyin kuitenkin miettimään voisiko kehyksellä kierrättää kankaanpaloja, kutoa eri materiaaleja hieman sekaisin ja niinpä lähdin vain testaamaan.

 

Kudontakehystä on helppo käyttää, jos on vain joskus nähnyt kuinka mattoja kudotaan. Minä kaivelin muistoja jostain yli 20 vuoden takaa, ja parilla googlauksella pääsin jo hyvään alkuun. Testailin paksumpaa moppari-lankaa sekä farkkuja eri paksuuksilla. Lopulta sain aikaan kaksi pientä minimattoa, joista sain idean hieman suuremmasta projektista. Mitä jos nämä yhdistäisi yhdeksi isommaksi seinätauluksi tai matoksi?

 

ryijykehys mini

miniryijyt

kudontakehys

 

Itseni tuntien tästä tulee siis hieman pidempi projekti. Jotta pääsisin kunnolla hyvälle itse miniryijyistä, tarvitsisin varmasti avukseni Ryijyhurahdus-kurssin. Näitä saa tilata omaan kaupunkiin, kässäkerhoon tai käydä testaamassa Kuopion Kässäkerho Pom Pomissa ihan itse. Nyt kursseja on luvassa myös lapsille!

 

Kyllä minä varmasti siihen miniryijyynkin siis vielä pääsen kiinni. Olen koonnut Pinterestiin oman kansion hurahdusta varten, ja esim. pienet avaimenperät tai muut nauhat onnistuu tällä kehyksellä myös. Kehyksiä voi ostaa myös Kässäkerho PomPomin nettikaupasta.

 

Ennen kuin ehdin sanoa mitään, oli omat ryijyni viety jo matoiksi nukketaloon. Seuraavaksi siis lisää näitä, vai ihan tuollainen kunnon ryijyhurahdus? 😉

 

Yhteistyössä Kässäkerho Pom Pom

 

nukketalo

nukketalon matto

miniryijyt

minimatot

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

5 thoughts on “Miniryijyt ja matot kudontakehyksellä”

  1. Tiiätkö, mulla on ollut ihan sama ajatus matosta!? Muutaman minimatonpalan olen saanut aikaiseksi, mutta nyt kehys on hautautunut kaapin pohjalle, saas nähdä tuleeko ikinä valmista… Mutta sun kansio oli täynnä ihania ideoita, joiden vuoksi sen kehyksen voisin taas esiin etsiä!

    Vastaa
  2. Itsekin löysin roskiksesta brio lasten kangaspuut. Pitihän sitä kokeilla ja tein kännykkäkotelon, johon virkkasin hihnan. Tuli aivan ihana “luomus” vaikka itse sanonkin. 🙂

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

52 X Villasukat Kirja Sukkakirja

52 x villasukat – Vuoden paras sukkakirja?

Kirja saatu arvostelukappaleena Laine Publishing Oy Viime vuosina on ilmestynyt paljon sukkakirjoja. On ollut hienoa seurata neulesuunnittelijoiden nousukiitoa juuri sukkamallien

Iso jämäkangasmatto

  Viikolla neljä on taas ommeltu ympyrää. Olen silpunnut vähän isompiakin tilkkuja, kironnut, tuhonnut kuusi ompelukoneen neulaa ja miettinyt mitä

Ommellut tiskirätit

  Rätit, puhdistusliinat ja erilaiset rievut ovat tarpeellisia lähes joka kodissa. Niitä voi virkata, neuloa tai ommella itse, ja niitä