| | | | |

Kesän helpoimmat grillivinkit ja nopea kasvishampurilainen

IMG_4692

IMG_4330

IMG_4336

IMG_4688

IMG_3715

 

Mitä enemmän aurinko on paistanut, sitä vähemmän minun on tarvinnut miettiä perheemme ruokia. On siis korkattu jo grillikausi, satoi tai paistoi. On syöty ulkona terassilla, odotettu kukkien puhkeamista kukkaan ja syöty hieman lisää. Suurin syy uuteen grillausinnostukseen löytyi kuitenkin Indiedaysin ja Blogiringin Inspiration Dayssa yhteistyönä tulleista SAGAn erilaisista grillaustarvikkeista. Tai oikeastaan tarvikkeet ovat vanhat tutut, mutta niiden käyttö mullistui ihan vain parilla vinkillä.

 

Suoraan sanottuna mies on aina ennen onnistunut polttamaan halloumin grilliin kiinni, täytetyt herkkusienet ovat saattaneet kaatua kaikessa sähellyksessä suoraan grilliin ja se grillin peseminen on ollut ainakin minulla yksi syy oman grillausinnon mitättömyyteen. Saimme kuitekin SAGAlta vinkin tehdä leivinpaperista ja foliosta grillipelti, jonka avulla ei pala mikään grilliin kiinni. Ei juusto, kasvispihvi, tofu, sienet tai muutkaan kasvikset. Silti niihin kaikkiin tulee se grillin maku, käristys ja ne ihanat grillausraidat.

 

Niin ja se loppusiivous. Ei tarvitse jynssätä, miettiä miten päin ritilät menevät astianpesukoneeseen tai siis oikeastaan pestä mitään. Leivinpaperi voi vähän ehkä kärähtää, mutta ainakaan meillä se ei ole estänyt grillausta, ei ole syttynyt tuleen tai estänyt oikeastaan mitään. Enemmänkin siis nopeuttanut ja parantanut grillauskokemuksiamme. En olisi ikinä aiemmin uskaltanut heittää grilliin kasvispihvejä, mutta niin vain niitä nyt siellä paistellaan.

 

IMG_4333

IMG_4344

IMG_4694

IMG_3683

 

 

Ja lasten kanssa se tofuhamppari on muuten oivallista nauttia eväspusseista. Ihan siis kompostoituva leivinpaperista tehty pussi, joka pitää majoneesit sisällään, estää hampparin leviämisen rinnuksille ja säästää oikeastaan kaikki tahrat pienempienkin kanssa ruokaillessa. Itse lisäsin hamppareihin vielä nuoria vuohenputkia salaatin tilalle, oli muuten herkkua!

 

Ohje keväiseen kasvishampurilaiseen:

1 paketti marinoitua tofua

4-5 sämpylää (kaupasta ostettuna saa nopeat lapsiperheen pikaruuat)

vegaanista majoneesia (tai tavallista jos kasvissyöjä voi syödä kananmunaa)

2-3 tomaattia

suolakurkkuja

tavallisia kurkun siivuja

tuoreita vuohenputkia (kerätään ihan pieninä, kun lehdet ovat vielä kiiltäviä)

ruohosipulia tai punasipulia

pari siivua vegaanista juustoa (tai tavallista, jos kasvissyöjä syö maitotuotteita)

Siivuta vihannekset ja tofu noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Taittele leivinpaperi puoliksi, ja vuoraa sen toinen puoli foliolla, kuitekin siten että foliota tulee myös toiselle puolelle reunoihin. Lämmitä grilli, ja paista tofusiivuja grillipellin päällä 5-10 minuuttia kääntäen välillä. Kuitenkin siten että molemmat saavat kivat rusketusraidat. Lisää grilliin myös puolitetut sämpylät, mutta paista niitä vain hetki.

Kokoa hampuraiset mielesi mukaan, ja nauti kesäisestä tunnelmasta!

Yhteistyössä SAGA

IMG_3712

IMG_3720

IMG_3723

 

 

IMG_3718

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *