-Supersuositut käsityöohjeet

Mustavalkoiset raitamekot

IMG_2895

IMG_2900

IMG_2814

 

Tänä keväänä olen ommellut pitkästä aikaa enemmänkin mustavalkoista. Normaalisti olen värikkäiden kankaiden hamstraaja, ja nyt ihan tarkoituksella ompelin kaapista pois juuri niitä mustavalkoisia ja tylsiä. Näköjään jossain mielen häiriössä olen hamstrannut niitäkin. Ompelun jälkeen sainkin pienillä jujuilla kuitenkin yllättävän graafiset ja silti monikäyttöiset vaatteet.

 

Tavalliseen mekkomalliin saa lisää ulottuvuuksia lisäämällä helmaan resorin samasta kankaasta. Lisää jujua tulee taskulla, ja kumpaankaan näihin ei suuria kaavoittajan taitoja tarvita. Minä tein tämän ihan lennosta, ja lapsikin sattui pukemaan vielä päälle. Housujen väritys on samaa kuin mekon taskun toinen puoli, ja pienistä jujuista kasvaa isommat purot.

 

IMG_2884

IMG_2811

IMG_2915

 

PikkuSiskokin sai samasta NOSHin joustocollegesta paidan. Tämä vilahtikin jo kaksoisneulan ja pääntien vinkkien yhteydessä, ja tämän jätin tarkoituksella edestä tyhjäksi. Odotan vain suurempia ruokatahroja ilmestyväksi, jonka jälkeen pääsen applikoimaan päälle jotain piristävää.

 

Yksinkertaiset raidat ja värit tuntuvat tarjoavan välillä kaivatun tauon kuoseihin. Pienillä jujuilla tavallinen mekko tai paita saa uutta kaivattua lisäväriä. Tai joskus vain resorin värin vaihtaminen auttaa. Mukavaa lauantaita!

 

IMG_2911

IMG_2815

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

3 thoughts on “Mustavalkoiset raitamekot”

 1. On kyllä joka kerta hätkähdyttävää, miten samanlainen (lasten)vaatemaku meillä on! Harvoin olen kenenkään kanssa 100% samaa mieltä about kaikesta, mutta voisin hyvin antaa sun pukea meidän lapset vaikka joka päivä, ja aina olisin tyytyväinen! 😀

  Vastaa
  • No nyt oli yllättävä kommentti! Minusta kun tuntuu etten omista mitään suurta makua, vaan säntäilen kuosista toiseen ja välillä yksivärisiin. Eli siis meidän kaapeissa ei ole suurta värien harmoniaa, vaan lähes kaikkea sekaisin. Nyt tosin taitaa olla murrettuja värejä eniten, ja mallit ovat aika yksinkertaisia laiskuudestani johtuen.

   On myös jännittävä huomata miten lasten omat toiveet alkavat puskea pintaan. PikkuSiskolle ei enää kelpaakaan kaikki IsoSiskon vanhat vaatteet, ja välillä IsoSiskokin jopa esittää toiveita omista vaatteistaan. Mielenkiintoisinta onkin nähdä mihin heidän vaatemakunsa tästä vielä kehittyy 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Apua lapsen kasvukipuihin

  Jonkin aikaa jo välityönäni pyörineet pinkit sukat saivat alkuinspiraationsa neuvolasta. Päivittelin ääneen lapsen öisiä kasvukipuja, ja juuri hetkeä aiemmin

Farkkutakki vanhoista farkuista

  Olin suunnitellut tätä jo syksytakiksi, ja nyt näyttää siltä että kevätkin ehtii mennä ohi ennen kuin takki pääsee kunnolla

Kotimaiset kangaskaupat, pitkä listaus

  Minulta tiedustellaan säännöllisesti hyvistä ja laadukkaista tarvikkeista. Tällä hetkellä kun pidän myös ompelukurssia, oli aika listata tarvikkeita siitä näkökulmasta.

Huivipanta kesän lapselle, ohje

  Lämmin #lakkikesäkuu kaipasi lapselle huivihattua. Tällekin päähineelle on monta nimeä, ja pikaisella googlailulla se on ainakin huivihattu, huivipanta, pantahuivi