| | | | |

Bloggarit muodin kärjessä?

IMG_2166

IMG_2157

 

Noin vuosi sitten Mehukekkereillä oli juuri alkanut vuoden mittainen tekstiilienkierrättämiseen liittyvä haasteeni, ja ensimmäisinä viikkoina syntyi matot jotka innostivat muitakin. Alkuperäinen idea muokkautui kangasroskiksen, Pinterestin ja tekemisen kautta, ja oli todella hienoa nähdä miten idea levisi muuallekin. Ja olihan ne matot aika hienot, on edelleen käytössä.

 

Kävin viikko sitten pitkästä aikaa paikallisessa Eurokankaassa, ja hieman naurahdin kun ensimmäisenä vastassa olivat jotenkin tutut matot. Inspiraatiota haetaan vähän joka puolelta, joten onhan se selvä että joskus blogista bongattu inspiraatio saattaa päätyä kauppaankin. En tiedä saanko kiittää näistä omia postauksiani, mutta mukava sattuma nyt ainakin.

 

20160219_175928

20160219_175916

 

Kyllähän me bloggaritkin haemme inspiraatiota muilta bloggaajilta. Itse käytän Pinterestiä, Instagramia, Youtubea ja muita sosiaalisen median muotoja kaikenlaiseen inspiraatioon. Saatan poimia yhden idean sieltä, ja toisen kaupasta, ja lopputuloksena monen asian tai kuvan inspiroima tuote. Kaavat teen yleensä itse, mutta muodot löytyvät kokeilemalla, näkemällä ja joskus ihan sattumalta.

 

 

Olen ymmärtänyt että muotibloggaajia seurataan muotitalojen toimesta enemmänkin. Bloggaajat saattavat olla juuri sitä muodin eturintamaa, ja ruokablogeissa herännyt innostus reseptiin leviää viiveellä ruokalehtiin ja muillekin kuluttajille. Mutta kun se leviää, leviää se nopeastikin. Sama lienee siis myös käsitöissä. Inspiroidutko sinä bloggaajien kuvista, Pinterestistä vai teetkö ihan sitä mitä sattuu nyt vaan tulemaan?

 

Itselläni on viiden vuoden tavoitteena saada joku oma ohje käsityölehteen. Sanoin toiveeni ääneen joulukuussa, ja jo nyt jokunen viikko sitten työni kautta ottamani kuva olikin jo Suuressa Käsityölehdessä. Nyt kun näin vielä nämä matot, alan uskoa että ehkä kovalla työllä haaveeni voi vielä toteutuakin. Onhan tässä ainakin se viisi vuotta vielä aikaa 😉

 

 

Mehukekkerit löytyy muuten niin Instagramista, Pinterestistä kuin Twitteristä ja Facebookistakin nimellä Mehukekkerit. Tervetuloa seuraamaan. Vieläkö otetaan joukkoon mukaan myös Ravelry?

 

 

IMG_2165

 

Similar Posts

7 Comments

 1. Kivoja mattoja! Onnistuisikohan samalla tekotavalla neliö jotenkin? Hmm, ehkä menee mietintämyssyn alle 🙂

  1. Kiitos Hanna-Riikka! Neliö onnistuisi varmaan siten, että ompelee ihan vaan suoria lettejä kiinni toisiinsa, ja sitten ihan lopuksi vielä pitkittäisiä ompeleita pitämään koko matto kasassa. Eli kyllä, helpostikin saa 🙂

  1. NO HITTO 😀

   Mutta ihan oikeasti näin ne Eurokankaassa vasta viikko sitten, ei ole tullut käytyä siellä oikeastaan vuoteen. Ehkä me seurataan samoja pinnaajia Pinterestissä?

 2. Todellakin, näin tehtyjen mattojen historia siintää aika paljon kauemmas.. Mummoni teki näitä aikoinaan, omat muistikuvat 80-luvun alusta mutta oletettavasti tämä “pyörä” on keksitty jo paljon ennen sitäkin.

  1. Juu, vuosi sitten monikin muisteli kuinka omat mummot ovat tehneet vastaavia mattoja. Ehkä näiden uusi tuleminen vain kesti oman aikansa, ja harvoin me käsityöläiset pyörää ihan kokonaan keksitään uudelleen 🙂

 3. Muistan isotätieni/naapurin mummojen tekeleet lapsuudesta, missä letitettyä räsyä oli ommeltu ovaaliksi tai pyöreäksi, mutta käsin. Kai se on ollut sota-ajan läpimittelemien naisten tapa tehdä kynnysmattoja, jos kangaspuita tai loimilankaa ei ollut. Samaahan tekniikkaa on kai käytetty muovipusseihin (maitopussit, mutta maalla ehkä jotkut muut).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *