|

Uudet Kujeet

 

IMG_0066

 

Ennen joulua listasin kotimaisia kenkien valmistajia, ja siinä samassa päätin ostaa itselleni uudet hieman siistimmät talvikengät. Haaveilin Kujeiden kierrätyssaappaista, mutta kun pääsin ostopäätökseen asti, oli niistä oma koko päässyt jo loppumaan. Lopulta päädyin kuitenkin nahkasaappaisiin, ja nämä on ommeltu pienessä perheyrityksessä Espanjassa.

 

Nahkakenkien huolto takaa aina kengälle pitkän käyttöiän. Rasvaus ennen käyttöönottoa, ja yleensä olen rasvannut joka syksy aina ennen uutta käyttöä. Kesäkengille sama juttu, ja näin nahkakenkien käyttöikä voi olla kymmenen tai kaksikymmentäkin vuotta. Eräät nahkaiset kävelykenkäni lähestyvät kymmenen vuoden ikää, eikä tunnu vielä missään. Ekologisuutta on siis myös pitkä käyttöikä, jonka saa oikealla huollolla.

 

Normaalisti kenkäteollisuuden nahka tulee kai lihateollisuuden ylijäämästä. Eläimestä se kuitenkin on, mutta toisaalta niin pitkään kuin kunnon kierrätyskenkiä ei ole saatavilla, en tiedä onko muovista maksaminenkaan niin hyvä idea. Siihen kuluu taas öljyä, ja lämmittävyys on huomattavasti heikompaa kuin kunnon nahkatuotteella. Onneksi Kujeelta löytyy myös kierrätyskenkiä. Metsäkoneiden istuinsuojien ylijäämistä syntyy enstextennareita, joista haaveilen nyt kesäksi.

 

Uusilla Kujeilla ei ehkä kuljeta tässä loskassa. Mutta kaupunkikenkinä ne ovat ihanat, muotoutuvat jalkaan sulavasti ja ovat kuivan kelin uudet suosikkikenkäni. Tuovat sopivaa kujeilua arkeen ja kuljettavat hymyssä suin eteen päin.

 

IMG_0046

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.