|

Jämäkangasmatto ilman ompelua

IMG_9522

IMG_9526

 

Koko tämän vuoden olen aina näin viikonloppuisin tehnyt sekä teille että itselleni jonkinlaisen vinkin tekstiilijätteen kierrätyksestä. Tämä ei vastaa mitään suurta tuotantoa, vaan on nimenomaan tarkoitettu jokaisen kodin pieniin toimenpiteisiin jolla tavallisen kodin tekstiilijätettä voitaisiin ennalta ehkäistä. Nyt kun vuosi alkaa olla jo hieman lopussa, huomaan kuinka haaste käy viikko viikolta itsellenikin haastellisemmaksi.

 

Tällä viikolla mielessä oli niin isänpäivä, politiikka kuin kiire töissäkin. Piti ommella lapsille nopeat mekot päiväkodin kuvauksiin ja toisaalta taas iltaisin sohvan nurkka on ollut paljon houkuttelevampi kuin ompelukoneen tuoli. Siispä kaivoin kesäkuussa aloittamani maton alun laatikosta ja leikkelin siihen roskakorin sisältöä lisää. Tämä onkin nyt ensimmäisen vinkki, jonka esittelen teille keskeneräisenä. Vinkki se on kuitenkin, ja koska tämä saattaa valmistua reippaasti ensi vuoden puolella, voin esitellä sen vinkkinä teille jo nyt.

 

IMG_9523

 

Tarvitaan siis vain jarruestettä jota käytetään maton alla, sekä paljon pieniä kangassuikaleita. Aion upottaa tähän niin rikkikuluneita sukkia, alusvaatteita kuin ihan sitä pienintä pienintä ompelujätettäkin. Tähän oikeastaan kelpaa ihan mikä vain kangas, ja varsinkin eri mittaiset ja laatuiset kankaat tuovat mukavaa vaihtelua. En edes yritä saada tätä tehtyä yhdellä värillä, värikkyys kun kuuluu meidän talouteemme. Ainakin lasten huoneeseen jos ei muualle. Suurin pelkoni on kissanhiekan eksyminen syvälle maton syövereihin, mutta toisaalta kelpaa tämä vaikka terassillekin.

 

Katsotaan nyt ensin milloin saan sen valmiiksi. Materiaalista ei ainakaan ole puutetta, ja onhan tämä terapeuttista. Eikä kaikessa tarvitse aina olla niin kiire.

 

Ne vuoden muut kierrätysvinkit

Similar Posts

6 Comments

 1. Moikka! Nää kierrätysvinkit ovat olleet kivoja, kunpa joskus olisi energiaa alkaa puuhata jotain jemmaamistani resuista farkuista ja kankaista. No, ehkä sitten kun lapset kasvaa.

  Viherkasvihulluna kiinnitän aina huoioni kuvissa vilahteleviin kasveihin, haluaisitkohan joskus esitellä postauksessa nuo kaunokaiset? 😉

 2. Solmitko nuo kangassuikaleet vai pysyvätkö ne vierekkäin ollessaan paikoillaan?

  1. Minuakin kiinnostaa miten suukaleet pysyvät tuossa matossa. Ihana idea!

  2. Minuakin kiinnostaa kuinka nuo suikaleet pysyvät paikoillaan? Ihana idea ❤️

   1. Moikka, ne pysyvät ihan mainiosti kun niitä laittaa riviin todella tiiviisti. En siis solmi tai mitään 🙂

  3. Anteeksi kun huomasin vasta nyt. En siis solmi, mutta ovat niin limittäin (kaksi narua yhdessä reiässä) että pysyvät kyllä hyvin. Toki käyttökokemusta ei vielä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.