-Supersuositut käsityöohjeet

Farkkukassi luistimille

IMG_0006

IMG_0003

IMG_9997

IMG_0001

 

Olen vielä siinä onnellisessa asemassa, että lapset arvostavat ompelemiani tuotteita. Kun lapsi siis pyysi luistimilleen kantokassia, kiitin onneani ettei minun tarvitse vielä ostaa kalliita vetolaukkuja tai muita jäähallilla näkyviä lisätuotteita. Vielä hetken aikaa riittää äidin ompelema kassi, oli se tehty mistä vaan. Ne luistelupuvutkin tulevat onneksi hieman myöhemmin.

 

Tämän viikon kierrätysompelus on siis farkkukassi. Tikkasin molemmille puolille vanua väliin, samoin myös pohjaan. Toisella puolella annoin ideoiden lentää, ja tikkasin villisti luistimet vapaakirjonnalla merkiksi kassin tarkoituksesta. Tämä olikin hyvä idea, sillä lapsi oli asiasta enemmän kuin innoissaan.

 

Kaavan kassiin tein itse. Siinä on kaksi suorakulmiota, joiden välissä menee yksi pitkä kaitale pohjassa ja sivuissa. Samalla kaavalla on tehty myös sisäpuolen vuori, ja ne on ommeltu pussiin kassin suulla. Vuoriin on siis jätetty vain kääntöaukko pohjaan, ja se on ommeltu viimeisenä kiinni. Helppo peruskassi, jota voi muokata ihan itsensä näköiseksi vaikka taskuilla tai muilla kuvilla.

 

Nyt vaan luistelemaan!

 

IMG_0007

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

6 thoughts on “Farkkukassi luistimille”

 1. Oi tämä on tosi nätti, farkku sopii tosi hyvin tuon kirjonnan kanssa. Täälläkin on vanukirjottu, mutta on vähän hommat levällään, kun tuli välillä inspis toiseen työhön 🙂

  Vastaa
  • Kiitos Krista! Tämä odotti kyllä minullakin valmistusta ties kuinka pitkään. Muhi siis ideana päässä jo ainakin kuukauden, ei muka ollut vain aikaa toteuttaa aiemmin. Tai oikeastaan ei ollut sitä juuri tähän sopivaa ompeluinspiraatiota. Joskus onkin vain parempi antaa ajan vähän kulua ja ommella sitten loppuun 🙂

   Vastaa
 2. Kiva kierrätys 🙂 Se on mukavaa, kun lapsille vielä kelpaa omat ompelukset. Meilläkin 4 v poika vielä kelpuuttaa ja mielellään yleensä ja asiaa voi tietysti auttaa laittamalla saumaan, vaikka robottinauhan palan 😉

  Tosi kivannäköinen tuo kirjonta!

  Vastaa
  • Kiitos Naurispelto! Robottinauha onkin hyvä idea 😀

   Alan pikku hiljaa valmistautua siihen, että ehkä noin 5 vuoden päästä jompi kumpi lapsista haluaa ja vaatii kaupasta ostettuja vaatteita. Siihen asti nautin tästä “kaikki kelpaa” tilanteesta 🙂 Ja hei, vapaakirjonnalla saa aikaan ihan kaikkea, se on todella helppo ja nopea tapa uudistaa tuote!

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Suurempi syksy

  Syyskuu toi mukanaan sienet, sateet (ihan kuin niitä ei olisi jo ollut), sadevaatteet ja sähäkät aamut.  On ollut seminaareja,

Sisko ja toinenkin

  Toinen on saanut lahjana isänsä paksut kauniit hiukset ja honkelot pitkät jalat. Hänen kasvukäyränsä osoittavat jonkinlaisia nirsouden merkkejä ruuan

Kädentaitomessut 2015 tunnelmia

  Lauantaina lähti ihan lapasesta. Ihan sillä tavalla kunnolla, pahemmin kuin koskaan aiemmin. Saattoi johtua edellisen päivän palkkapäivästä, tai vaan

Logo - Brändi

Mehukekkereiden takana ja mukana

Muutot voi välillä olla aika rankkoja. Tämä muutto oli erikoisen rankka, sillä en yksinkertaisesti tiennyt mitä kaikkia esteitä on oikein