-Supersuositut käsityöohjeet

Kurpitsakeitto ja lyhty

IMG_8809

IMG_8810

IMG_8827

 

Kun yhdestä kurpitsasta saa sekä lyhdyn että maukkaan keiton, on se ostamisen arvoinen. Tänä vuonna löysin vielä pieniä 2-laadun kurpitsoja koristeeksi erittäin huokeaan hintaan, ja jopa kassaneiti arvosteli niiden rajua ulkonäköä. Joskus rosoisuus on kaunista.

 

Tänä vuonna otin kaiverrukseen avuksi jäätelökauhan, ja suosittelen sitä muillekin. Ensin siis tehdään päälle aukko, kaavitaan suurin osa syötävästä ulos ja erotellaan siemenet pois. Siemenet voi paahtaa erikseen vielä keiton päälle. Kun sisusta on valmis, voi terävällä veitsellä muotoilla kurpitsaan kasvot omalla tyylillään. Lasten kanssa tämä on kiva projekti joka vuonna.

 

IMG_9093

 

Kurpitsakeitto neljälle

Yhden ison kurpitsan sisustat

pari valkosipulin kynttä

sipuli

3 perunaa

1 bataatti

purkki ranskankermaa

öljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria

noin litra vettä

 

Silppua kurpisan “liha”, sipulit ja valkosipulit. Kuullota molempia sipuleita ensin öljyssä kattilan pohjalla hetki, ja lisää sitten pilkotut kurpitsat. Paista niitä kunnes kurpitsat saavat hieman lisää väriä ja pehmenevät kunnolla. Lisää sekaan kuoritut ja pilkotut perunat ja bataatit, ja lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua noin puoli tuntia, ja soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Lisää vielä ranskankermaa puolet kunnolla sekoittaen, ja tarjoa toiset puolet jokaiseen keittoannokseen lisättynä nokareena. Paahdetut siemenet tuovat vielä lisämakua keittoon.

 

Edellisvuoden kurpitsalinssikeitto ja tämän vuoden haamu

IMG_8832

IMG_9105

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Maidoton Ja Munaton Luumupiirakka

Vegaaninen luumupiirakka

Mehevä ja maukas luumupiirakka onnistuu loistavasti myös maidottomasti ja munattomasti, kaapin perustarvikkeista.