| |

Kurpitsakeitto ja lyhty

IMG_8809

IMG_8810

IMG_8827

 

Kun yhdestä kurpitsasta saa sekä lyhdyn että maukkaan keiton, on se ostamisen arvoinen. Tänä vuonna löysin vielä pieniä 2-laadun kurpitsoja koristeeksi erittäin huokeaan hintaan, ja jopa kassaneiti arvosteli niiden rajua ulkonäköä. Joskus rosoisuus on kaunista.

 

Tänä vuonna otin kaiverrukseen avuksi jäätelökauhan, ja suosittelen sitä muillekin. Ensin siis tehdään päälle aukko, kaavitaan suurin osa syötävästä ulos ja erotellaan siemenet pois. Siemenet voi paahtaa erikseen vielä keiton päälle. Kun sisusta on valmis, voi terävällä veitsellä muotoilla kurpitsaan kasvot omalla tyylillään. Lasten kanssa tämä on kiva projekti joka vuonna.

 

IMG_9093

 

Kurpitsakeitto neljälle

Yhden ison kurpitsan sisustat

pari valkosipulin kynttä

sipuli

3 perunaa

1 bataatti

purkki ranskankermaa

öljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria

noin litra vettä

 

Silppua kurpisan “liha”, sipulit ja valkosipulit. Kuullota molempia sipuleita ensin öljyssä kattilan pohjalla hetki, ja lisää sitten pilkotut kurpitsat. Paista niitä kunnes kurpitsat saavat hieman lisää väriä ja pehmenevät kunnolla. Lisää sekaan kuoritut ja pilkotut perunat ja bataatit, ja lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua noin puoli tuntia, ja soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Lisää vielä ranskankermaa puolet kunnolla sekoittaen, ja tarjoa toiset puolet jokaiseen keittoannokseen lisättynä nokareena. Paahdetut siemenet tuovat vielä lisämakua keittoon.

 

Edellisvuoden kurpitsalinssikeitto ja tämän vuoden haamu

IMG_8832

IMG_9105

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *