Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pinaattipasta

2.9.2015

IMG_6810

IMG_6813

 

Yksi loppukesän suosikistani on ollut tuore pinaatti. Siitä saa helposti erittäin täyteläisen ja ravitsevan salaatin, piirakan, pitsan tai vaikka pastan. Olen innostunut nopeista pastoista meidän arkisena pikaruokana. Ja pinaatti on sitä, oikein kunnon pikaruokaa, samalla kuitenkin huomattavasti parempaa kuin vaikka normaali lehtisalaatti.

 

Monille pinaatti on tuttua vain vetisenä pakastepinaattina. Sellainen ei toki maistu miltään enää sen jälkeen kun alkaa käyttämään tuoretta. Pinaatissa on vähemmän rautaa kuin nokkosessa, joten raudanpuutteeseen suosittelen silti nokkosta.

 

Nopea pinaatti-fetapasta

 

Pussillinen tuoretta pinaattia

200g feta- tai salaattijuustoa

1 valkosipulinkynsi

1 tuore sitruuna tai sitruunamehua

2-3 tuoretta tomaattia

puolikas chili

iso loraus oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

pennepastaa, spagettia tai muuta mieleistä pastaa

 

Laita vesi kattilaan kiehumaan, ja keitä valitsemasi pasta  pussin ohjeiden mukaisesti. Sillä aikaa kun vesi kiehuu, pilko chili oikein pieneksi, samoin valkosipuli. Lisää kulhoon niiden sekaan silputtu pinaatti, tomaatit ja kuutioitu feta. Kun pasta on kypää, lisää ne joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita kunnolla ja nauti heti!

 

IMG_6815

IMG_6834

IMG_6818

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
4 kommenttia
  1. Mielettömän hyvää, tästä tulee vakiherkku niin kauan kuin kotipihassa riittää tuoretta pinaattia! Tosin lapset eivät olleet ihan samaa mieltä 😀 Valkosipuli taisi olla väkevää. Lisäksi 4v on jostain kehitellyt ihmeellisiä nirsoilun aiheita. Aiemmin hän söi mitä vain. Nyt ongelma oli eriväriset makaronit…

   1. Mahtavaa Riinu että kokeilit! Meilläkään lapset eivät syö ihan kaikkea pinaatista, ja välillä nirsoilevat ihan kaikesta. Mutta jos on oikea nälkä, niin silloin maistuu kyllä ihan mikä vaan 🙂

   1. Luin jostain että tuore kotimainen pinaatti on valvottua, ja jos sitä syö maltillisesti niin sen raja-arvot nitraateista pysyy eu:n säädöksissä. Talvipinaatti on sitten toinen juttu, mutta tämä kesäpinaatti on ihan turvallista 🙂

    ja nopean kiehautuksen jälkeen tulee varmaan aika samaa kuin mitä pakastepinaatti on. Itse en halua kokeilla, sillä luotan että kesäpinaatti silloin tällöin on terveellisempää kuin siitä saatavien nitraattien haittavaikutukset.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.