-Supersuositut käsityöohjeet

Pinaattipasta

IMG_6810

IMG_6813

 

Yksi loppukesän suosikistani on ollut tuore pinaatti. Siitä saa helposti erittäin täyteläisen ja ravitsevan salaatin, piirakan, pitsan tai vaikka pastan. Olen innostunut nopeista pastoista meidän arkisena pikaruokana. Ja pinaatti on sitä, oikein kunnon pikaruokaa, samalla kuitenkin huomattavasti parempaa kuin vaikka normaali lehtisalaatti.

 

Monille pinaatti on tuttua vain vetisenä pakastepinaattina. Sellainen ei toki maistu miltään enää sen jälkeen kun alkaa käyttämään tuoretta. Pinaatissa on vähemmän rautaa kuin nokkosessa, joten raudanpuutteeseen suosittelen silti nokkosta.

 

Nopea pinaatti-fetapasta

 

Pussillinen tuoretta pinaattia

200g feta- tai salaattijuustoa

1 valkosipulinkynsi

1 tuore sitruuna tai sitruunamehua

2-3 tuoretta tomaattia

puolikas chili

iso loraus oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

pennepastaa, spagettia tai muuta mieleistä pastaa

 

Laita vesi kattilaan kiehumaan, ja keitä valitsemasi pasta  pussin ohjeiden mukaisesti. Sillä aikaa kun vesi kiehuu, pilko chili oikein pieneksi, samoin valkosipuli. Lisää kulhoon niiden sekaan silputtu pinaatti, tomaatit ja kuutioitu feta. Kun pasta on kypää, lisää ne joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita kunnolla ja nauti heti!

 

IMG_6815

IMG_6834

IMG_6818

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

4 thoughts on “Pinaattipasta”

 1. Mielettömän hyvää, tästä tulee vakiherkku niin kauan kuin kotipihassa riittää tuoretta pinaattia! Tosin lapset eivät olleet ihan samaa mieltä 😀 Valkosipuli taisi olla väkevää. Lisäksi 4v on jostain kehitellyt ihmeellisiä nirsoilun aiheita. Aiemmin hän söi mitä vain. Nyt ongelma oli eriväriset makaronit…

  Vastaa
  • Mahtavaa Riinu että kokeilit! Meilläkään lapset eivät syö ihan kaikkea pinaatista, ja välillä nirsoilevat ihan kaikesta. Mutta jos on oikea nälkä, niin silloin maistuu kyllä ihan mikä vaan 🙂

   Vastaa
  • Luin jostain että tuore kotimainen pinaatti on valvottua, ja jos sitä syö maltillisesti niin sen raja-arvot nitraateista pysyy eu:n säädöksissä. Talvipinaatti on sitten toinen juttu, mutta tämä kesäpinaatti on ihan turvallista 🙂

   ja nopean kiehautuksen jälkeen tulee varmaan aika samaa kuin mitä pakastepinaatti on. Itse en halua kokeilla, sillä luotan että kesäpinaatti silloin tällöin on terveellisempää kuin siitä saatavien nitraattien haittavaikutukset.

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Oman pihan satoa

  Joku aika sitten selasin vanhoja blogitekstejäni, ja huomasin että kaksi vuotta sitten minulla oli haave omasta pihasta. Pihan keskellä

Vegaaninen piparijuustokakku

Vietimme pitkästä aikaa joulun kotona. Aattoiltana kävimme ystävillä herkuttelemassa, ja mukanamme veimme sinne maidottoman piparijuustokakun. Tämä vegaaninen jouluherkku oli yllättävän