|

Hiusten kasvivärjäys

IMG_6273

 

Istuin eilen taas uuden kampaajan tuolissa jännittyneenä. En ole vielä 33 ikävuoteni aikana löytänyt sitä oikeaa, juuri minulle sopivaa kampaajaa. Olen kyllä kokeillut ystäviä ja tuntemattomia, leikannut itse ja antanut vain kasvaa liian pitkäksi. Olen yrittänyt pärjätä luonnonmukaisilla hoitokeinoilla ja mahdollisimman pitkillä pesuväleillä. Olen ajanut kaikki pois ja antanut tuulen vihmoa kaljua päätäni. Olen silittänyt pehmoisen pehmoista siiliä syksyn tullen ja miettiyt peruukin ostamista mummoni tyyliin.

 

Ystävieni innoittamana annoin kasvivärjäykselle mahdollisuuden. Odotin hieman lisäkiiltoa ja ihan vähän sävytystä. Jotain omaa mieltä piristävää, ehkä vähän omaa hiusta hoitavaakin käsittelyä. Samalla ehkä joku uusi leikkauskin hiuksille. Sain paljon enemmän. Sain oikeasti kunnon vinkit ja aineet omalle hiuslaadulleni, toiveitani tuotteiden alkuperän suhteen kuunneltiin ja sitä kautta valittiin se lähellä tuotettu, mutta juuri minulle sopiva tuote. Sain hoitavan käsittelyn palashampoon tuhoamalle päänahalleni (onneksi en mainostanut sitä teille, niissä on kuulemma aivan väärät ph:t) ja ohjeet jatkohoitoa varten. Rahkaa päänahkaan ja sokerivettä muotoiluun.

 

IMG_7781

IMG_7782

 

Kuumeen jo noustessa siinä istuessani, huomasin että sain uusien hiusten lisäksi itselleni myös uuden kampaajan. Kasvivärjäys antoi tuuheutta, ilmavuutta ja sitä toivottua kiiltoakin. Sain niin hyvää palvelua kuin vain hätää kärsimässä oleva heikkohiuksinen nainen voi saada, eikä enää ole palaamista muuhun. Kasvivärjäys säästää luontoa, omia hiuksiani ja myös värjäysväliä. En ole 7 vuoteen värjännyt hiuksiani muutenkaan, mutta tämä oikeasti luonnollinen väri on jokseenkin aika kiva.

 

Hieman lisää punertavuutta, mutta paljon hoitoa ja kiiltoa. Ensimmäinen kerta ei välttämättä vielä tee kunnon väriä, ja seuraavien kertojen jälkeen hius voi toivottavasti vielä paremmin. Väri syvenee päivien kuluessa ja minä sain pitkän tauon jälkeen innon hoitaa hiuksiani. Ehkä ihan vielä ei ole sittenkään sen peruukin aika.

 

IMG_7779

Similar Posts

3 Comments

  1. Mua jäi kiinnostamaa, miten tää kasvivärjäys tehdään ja mistä siitä voisi saada lisätietoa 🙂

    1. Siihen opiskellaan erikseen. On siis erikseen ekokampaajan koulutus, johon nykyään taitaa olla ihan pääsykokeet. En tiedä mistä siitä löytää tietoa, ammattilaisilta nyt ainakin. Löytävät varmaan jokaiselle sopivan oman liemen. Omassani oli hennaa, saksanpähkinän kuorta yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.