-Supersuositut käsityöohjeet

Grillattu ruusukaali

IMG_7181

 

Olen tottunut syömään ruusukaalia vain joulupöydässä. Perunalaatikkoa, keitettyjä ruusukaaleja ja suolaista itse tehtyä sienisalaattia. Ne kuuluvat jouluun, ja tästä johtuen ruusukaalit eivät ole kuuluneet ruokavaliooni muina aikoina. Onneksi kaupassa silmään osui nyt niin tuoreet ruusukaalit, että ne houkuttelivat pelkällä tuoreudellaan. Ja kotimaisuudellaan. Jouluna herkku kun on usein ulkolaista tai pakastettua.

 

Ajattelin tehdä ruusukaalille saman mitä teimme kesällä kukkakaalille. Kunnon käristys ja suolaa. Perusasiat riittää kun raaka-aine on tuoretta ja kauden mukaista. Ja kaalithan on nyt todellakin pop.

 

Toinen lapsi sentään maistoi. Maistoi vielä toisenkin, loput lahjoitti minulle. Kaalin-inhoaja-mies antoi mahdollisuuden ja söi kolme. Jotain tuli siis tehtyä oikeinkin.

Pikainen paisto oikein kuumalla pannulla pienessä tilkassa öljyä riittää näihin. Nauti kuumana, peruna on hyvä kaveri.

 

IMG_7173

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kotimainen kasvisruoka ja papukakku

    Joulukuussa vietettiin ensimmäistä Osta Kotimaista-päivää, hallitus kehottaa ostamaan kotimaista  ja onpa eräs bloggaaja viettänyt koko vuoden ostamalla vain

Sokeriton kuukausi (tai vuosi)

    Jossain lokakuun flunssaputken jälkeen unohdin pukea lenkkikengät aamuisin jalkaan. Pyörällä pääsi töihin nopeammin kun ei ollut luntakaan. Enkä