| | |

Juhlamekko lapselle

IMG_1152

IMG_1038

IMG_1148

IMG_1149

IMG_1151

 

Kevät ja kesä on juhlamekkojen aikaa. Itselleen siitä saa sopivan haasteen kun päättää tehdä kaikki juhlavaatteet vain oman kaapin antimista. Kiireisten työviikkojen ja muun stressin ohella inspiraatiota sai etsiskellä luonnon helmasta ja kiukuttelevista lapsista.

 

PikkuSiskolle ompelin mekon vanhasta hameestani. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen siihen oli piirretty jo tussilla puumerkit helmaan. Irtonainen vyö antoi helmalle tilaa hulmuta antamalla kuitenkin tilaa liikkua. Taakse ompelin Lankasatamasta saadun pitsivetoketjun tuomaan lisää väriä ja eloa.

 

IMG_1236

IMG_1110

 

IsoSiskon mekosta tuli hieman eriparinen ja mallikaan ei suostunut pysymään paikoillaan. Vanha liian pieni mekkoni sai kuitenkin uuden elämän nyt edes näissä yksissä juhlissa, ja seuraaviin sen voi lyhentää vielä vaikka lapsen hameeksi. Tähänkin ompelin taakse pitsivetoketjun, tällä kertaa valkoisen.

 

Haastankin teidät lukijani katsomaan kaappejanne sillä silmällä. Aivan varmasti jokaisen kaapista löytyy tarvikkeet lapsen juhlapukuun, pojille esim. liivin ompeleminen vanhoista housuista tai hameesta on erinomainen kierrätysidea. Juhlakausi alkakoot!

IMG_1427

IMG_1186

IMG_1243

IMG_1429

IMG_1423

Yhteistyössä Lankasatama, josta saatu Prymin pitsivetoketjut

Similar Posts

4 Comments

  1. Tosi kivoja mekkoja! Ja kiitos sulle blogistasi, nämä kierrätysjutut ovat kertakaikkisen inspiroivia! Olen itse aloittanut ompeluhommat nyt lapseni myötä ehkä puolisen vuotta sitten ja taitojen karttuessa alan huomata yhä useammin, ettei läheskään kaikkea tarvitse ostaa kaupasta valmiina.

    1. Oi kiitos Oili ihanan kannustavista sanoistasi. Ne merkitsevät paljon, välillä mietin lukeeko näitä kukaan muu kuin sukulaiseni, vaikka toki luvut näyttävät että kävijöitä on. Jos oikeasti haluaa, niin kaupasta ei tarvitsi ostaa kuin sukkia. Minun listallani on tehdä lapsille talvitakitkin ensi vuodeksi, mutta voi olla että päiväkotiin pitää hankkia ulkoiluhaalari kirpputorilta. Ja oikeastaan kaikkeahan osaisi varmasti, jos vain olisi aikaa ja kärsivällisyyttä kokeilla ja harjoitella.

      Mukavia ompeluhetkiä!

  2. Aivan ihania, en ole taalla Ausseissa noin kauniisiin vetoketjuihin tormannytkaan. Pitaapi hamstrata Suomi reissulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *