Tyynyliinamekko ilman kaavaa

IMG_3695

IMG_3714

IMG_3660

 

Viime kesänä tein montakin tyynyliinamekkoa zero waste tyylillä, eli leikkuujätettä ei jäänyt ollenkaan. Viime viikonloppuna vietimme Marttojen kanssa käsityöviikonloppua jolloin halukkaat kokeilivat ommella kahden sauman mekkoa. Minä en ommellut itselleni, vaan siinä muiden ohjeistamisen lomassa leikkasin summittain vanhan tyynyliinan ja ompelin siitä lapselle mekon.

Olen jo pitkään hillonnut kaikenlaisia lakana- ja tyynyliinapitsejä lipaston laatikoihin. Niitä on sekä oman että miehen suvun puolelta kertynyt ihan mukavasti, ja pitkästä aikaa sain yhden käytettyä tähän. Ompelin toisesta vanhasta tyynyliinasta siis tähän vielä vyön, ja vyökujana toimii vanha itse tehty pitsi. Olisipa hienoa oppia joskus virkkaamaan näin hienoja pitsejä!

Pääntien huolittelin alavaralla. Neljävuotiaan heikkoja hermoja varten taakse olisi voinut ommella vetoketjun pukemista auttamaan, mutta aikuisen avustuksella tämä on toimiva näinkin. Ja koska kaikki materiaalit olivat kierrätettyjä, oli tämä vähän kuin ilmainen mekko!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

8 thoughts on “Tyynyliinamekko ilman kaavaa”

 1. Aivan mielettömän kaunis!! Harmi kun itellä ei oo mitään näin kauniita tyynyliinoja, täytyykin alkaa pitää kirppareilla silmät auki.. Mutta mitä ihmettä tarkottaa alavaralla?! Tarttee vissin yrittää googlettaa. 🙂

  Vastaa
  • Kiitos Paula! Ei tämäkään muistaakseni ole meidän vanha, vaan joskus bongasin kirpparilta puoli-ilmaiseksi, ja kiva mekkohan siitä tuli 🙂

   Alavaralla tarkoitetaan huolittelemista esim. pääntiellä tai edessä miehustassa. Tässä sen näkee hyvin aivan ensimmäisessä kuvassa, jossa näkyy mekon sisustaa. Eli käytännössä olen leikannut noin 4cm leveän kaitaleen joka on saman kokoinen pääntien kanssa, ja ommellut sen kiinni pääntiehen ja tikannut päältä. Jotta tuo pysyisi nätisti pesujen jälkeen paikoillaan, voi sen tikata vähän kauempaa tai sitten kiinnittää yksittäisillä pistoilla käsin sisäpuolelta esim. olkapäiden kohdalta. Toivottavasti tämä auttoi 🙂

   Vastaa
   • Ei käy kauneutta kiistäminen, en sitä tarkoittanutkaan.
    Tosin, ei kai ne ”huippumallitkaan” hymyile catwalkilla…

    Vastaa
    • Siis alunperin tarkoitin, että Neiti ei ole hilpeä,
     en mekkoa, joka siis on sekin kokoajan ollut kaunis

     Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ruusuiset kesämekot

  Ompelin meille perheen naisille joku aika sitten ruusuiset mekot. Kuosi on aivan ihastuttava Babushka, ja sen on suunnitellut Guldunen.

Raiteet-pipo

  On aika uuden pipo-ohjeen! Talveksi ja syksyksi pää kaipaa varsinkin kylminä aamuina pehmeää ja lämmittävää pipoa, jotain peräti sellaista

Vanhasta hupparista uusi

Olen roikottanut maalista kärsinyttä ikivanhaa huppariani vaatekaapissa jo pitkään tietämättä mitä sillä oikein tekisi. PikkuSisko on alkanut kasvaa ulos vaatteistaan

Tilkkumekko

  Joskus jää kasa paloja joista ei sellaisenaan saa juuri mitään. Kun niitä kertyy riittävästi, voi niistä kuitenkin saada jo