| | | |

Tyynyliinamekko ilman kaavaa

IMG_3695

IMG_3714

IMG_3660

 

Viime kesänä tein montakin tyynyliinamekkoa zero waste tyylillä, eli leikkuujätettä ei jäänyt ollenkaan. Viime viikonloppuna vietimme Marttojen kanssa käsityöviikonloppua jolloin halukkaat kokeilivat ommella kahden sauman mekkoa. Minä en ommellut itselleni, vaan siinä muiden ohjeistamisen lomassa leikkasin summittain vanhan tyynyliinan ja ompelin siitä lapselle mekon.

Olen jo pitkään hillonnut kaikenlaisia lakana- ja tyynyliinapitsejä lipaston laatikoihin. Niitä on sekä oman että miehen suvun puolelta kertynyt ihan mukavasti, ja pitkästä aikaa sain yhden käytettyä tähän. Ompelin toisesta vanhasta tyynyliinasta siis tähän vielä vyön, ja vyökujana toimii vanha itse tehty pitsi. Olisipa hienoa oppia joskus virkkaamaan näin hienoja pitsejä!

Pääntien huolittelin alavaralla. Neljävuotiaan heikkoja hermoja varten taakse olisi voinut ommella vetoketjun pukemista auttamaan, mutta aikuisen avustuksella tämä on toimiva näinkin. Ja koska kaikki materiaalit olivat kierrätettyjä, oli tämä vähän kuin ilmainen mekko!

Similar Posts

8 Comments

 1. Aivan mielettömän kaunis!! Harmi kun itellä ei oo mitään näin kauniita tyynyliinoja, täytyykin alkaa pitää kirppareilla silmät auki.. Mutta mitä ihmettä tarkottaa alavaralla?! Tarttee vissin yrittää googlettaa. 🙂

  1. Kiitos Paula! Ei tämäkään muistaakseni ole meidän vanha, vaan joskus bongasin kirpparilta puoli-ilmaiseksi, ja kiva mekkohan siitä tuli 🙂

   Alavaralla tarkoitetaan huolittelemista esim. pääntiellä tai edessä miehustassa. Tässä sen näkee hyvin aivan ensimmäisessä kuvassa, jossa näkyy mekon sisustaa. Eli käytännössä olen leikannut noin 4cm leveän kaitaleen joka on saman kokoinen pääntien kanssa, ja ommellut sen kiinni pääntiehen ja tikannut päältä. Jotta tuo pysyisi nätisti pesujen jälkeen paikoillaan, voi sen tikata vähän kauempaa tai sitten kiinnittää yksittäisillä pistoilla käsin sisäpuolelta esim. olkapäiden kohdalta. Toivottavasti tämä auttoi 🙂

   1. Ei käy kauneutta kiistäminen, en sitä tarkoittanutkaan.
    Tosin, ei kai ne “huippumallitkaan” hymyile catwalkilla…

    1. Siis alunperin tarkoitin, että Neiti ei ole hilpeä,
     en mekkoa, joka siis on sekin kokoajan ollut kaunis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.