| |

Linssibataattikeitto

IMG_4224

IMG_4223

 

Olen ollut viikon kissojen seurana. Flunssa on kaatanut minut kunnolla, eikä eilinen uhkarohkea työpäiväni auttanut asiaa. Tänään tein lääkkeeksi keiton, joka auttaa aina paranemisessa. Se on helppo tehdä, sitä on helppo syödä ja siihen voi sujauttaa niin monta valkosipulia kuin tauti vain vaatii. Minä pilkoin kolme.

Meiltä löytyy aina tarvikkeet linssikeittoon. Tästä saa samettisen ilman maitotuotteitakin, ja siten on myös vegaaninen. Päälle suosittelen soijapaahdettuja auringonkukansiemeniä, ja keitto on myös lastemme suosikkikeitto.

 

Linssibataattikeitto

loraus oliiviöljyä (ja pienen pieni loraus chiliöljyä jos löytyy)

1 sipuli

2-5 valkosipulin kynttä

2-3 porkkanaa

1 bataatti

1,5 dl huuhdeltuja punaisia linssejä

2 perunaa

1L vettä

suolaa

mustapippuria

Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä kattilassa. Lisää pilkotut porkkanat ja anna niidenkin paistua hetki. Lisää pilkottu bataatti, perunat ja vesi. Kun vesi alkaa kiehua, lisää joukkoon huuhdellut linssit ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi, ja nauti auringonkukansiementen kanssa jotka on paahdettu soijakastikkeessa.

 

Toivottavasti siellä ruuden toisella puolella ei flunssat vaivaa!

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Nam, miten hyvää oli! Tein heti kaksinkertaisena annoksena ja taidan saada nauttia itse lopun kattilallisen. Lapset eivät ole oppineet arvostamaan kasvissosekeittoja, vaikka ne olisi minun mielestä aivan ihania. No, entiset lounas(kasvissose)keitot olikin päässeet loppumaan pakastimesta, niin onpahan taas vähän kevyempiä lounasvaihtoehtoja jemmaan. 🙂

    1. Hei mukavaa että sait tästä inspiraation! Meillä tämä kuuluu jo niin perusruokiin, että aina ei älyä miten toisille ne voi olla täysin uusia 🙂

      1. Meillä ei montaa kasvisruokaa “peruslistalle” kuulu, joten kiva lukea aina uusista vinkeistä. Mies yllätti minut täysin, kun edes maistoi (suhtautuu aina epäilevästi minun kasvisruokakokeiluihini) ja vielä suuremmin, kun tykkäsi! Teen siis toisenkin kerran, enkä vain itselle! 🙂

  2. Tää on niin hyvää! Ehdoton lisä on nuo soijakastikkeessa paahdetut auringonkukan siemenet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.