|

Herkullinen raakakakku

IMG_4338

IMG_4362

Lapset ovat alkaneet odottamaan myös meidän vanhempien syntymäpäiviltä kakkua ja juhlia. Niitä jälkimmäisiä emme juuri enää tee, mutta kakkua nyt voi toki tehdä vaikka keskellä viikkoakin. Varsinkin jos se on sokeritonta ja muutenkin terveellistä.

Viime kesänä maistoin ensimmäisen kerran raakakakkua, ja vasta nyt inspiroiduin itse kokeilemaan. Mies innostui siinä määrin että haluaisi ostaa monitoimikoneen, jolla pähkinät saisi oikeasti silpuksi. Minä löysin hyvän ohjeen Syötävän hyvä-blogista, tosin hieman muuntelin sitä omaan makuun sopivaksi. Tämä raakakakun ohje käy ilmeisesti moneen eri marjaan, minä kokeilin mustaherukkaa.

Raakakakku normaaliin kakkuvuokaan

pohja:
1,5dl sekalaisia pähkinöitä (pekaanipähkinät olisi ilmeisesti parhaita, minä laitoin sekoituksesta)
reilu 1dl taateleita (ne hedelmähyllyssä olevat puolikuivat on parhaita)
ripaus suolaa

Täyte
3,5dl liotettuja cashew pähkinöitä (minä liotin työpäivän ajan)
1dl sulaa kookosöljyä
1dl hunajaa (vegaanit voi korvata esim. kookosnektarilla)
2 sitruunan mehu, tai 0,5dl sitruunamehutiivistettä
1 vaniljatangon siemenet

2dl tai vähän enemmänkin haluttuja marjoja, esim. vadelmia tai mustaherukoita

Sekoita blederissä pohjan aineet sekaisin. Tästä pitäisi tulla hieman pehmeä, mutta ei liian tahmea. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuuan pohjalle.

Blendaa kaikki täytteen aineet sileäksi, paitsi marjat. Kookosöljyn saa nopeasti sulamaan esim. vesihauteessa. Sekoita puolet tästä seoksesta pohjan päälle. Lisää marjat loppuosaan täytettä, ja blendaa koko lopputäyte sileäksi. Levitä loputkin täytteestä edellisen kerroksen päälle, ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2h. Yön yli riittää mainiosti, osa myös pakastaa. Kun kookosöljy hyytyy, hyytyy samalla kakkukin.

 

IMG_4367

Ennen tarjoilua ripottele päälle lisää marjoja koristeeksi ja nauti!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.