Joulufiilis

 

IMG_1892

IMG_1757

IMG_1755

 

On vihdoin alkanut tuntumaan jo hieman joululta. Eilinen lumisade sai koko perheen hymyilemään, ja mäkeä on laskettu ihan urakalla. Tänä aamuna heräsin lenkin himoon, ja ennen lapsien aamupalaa olin juossut jo neljän kilometrin aamulenkin. Minä, joka ei puoli vuotta sitten juossut edes kolmea lyhtytolpan väliä. Tänään juoksukengät saivat alleen vielä nastat, eikä kaatumistakaan tarvinnut jäisillä teillä pelätä.

IsoSiskolle löysimme perintöjen kätköistä jonkun ikivanhan kypärämyssyn. Pitkä roikkuva tupsu ja kirpeän sekava värimaailma viittaavat jonnekin ysärin alkumaille, mutta lapselle tämä oli vain suuri hieno löytö. Mikäs siinä, pää pysyy lämpimänä, oli se tyyli sitten nykyaikaa tai ei. Ja no, ehkä päiväkodin tädit saavat pienen hymyn huulille.

Joulukalenterikin on otettu viikonlopun aikana taas käyttöön. Piparit, askartelu ja joululaulut ovat saaneet tunnelman korkealle, varsinkin kun tietää ettei tänä vuonna tarvitse itse huolehtia jouluruuista. Mies korjasi auton rikkomalla siitä yhden johdon, joten toivoa sopii että jouluaattona matka joulupöytään ja toiseenkin sujuu ilman että auton ikkunat höyrystyvät kuin saunassa. Lähes kaikki lahjatkin on kääräisty käytettyihin papereihin, eikä stressi hengitä niskaan kovinkaan ankarasti.

Niin ja mikä parasta, tajusin että minulla on viikon joululoma alkamassa jo viiden päivän päästä. Lapset odottava joulupukkia vaan eivät ole toivoneet edes lahjoja. Ne ovat tosin vielä työn alla, sillä onhan tässä aikaa. Ainoa toivoni on, että lumi säilyy vielä jouluun asti.

 

IMG_1945

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kahden kerroksen puutalo

    Olen asunut ensimmäisen viikoni omakotitalossa. Kestää oma aikansa tottua uusiin ääniin, valoihin, talon henkeen ja oppia sen niksit.

Polttarit ja mökkiviikonloppu

    Järjestimme viikonloppuna ystävällemme polttarit mökillä. Tulossa on lapsettomat häät, joten lapsiystävälliset polttarit tulivat ehkä hieman yllättäen, samoin kuin

Hetki kesäkuuta

Kesä on alkanut vauhdilla. Ensin minut kaatoi flunssa, ja samaan syssyyn sairastui mies. Lapset potivat mystisen nopean oksennustaudin, eikä helle

Kevätreissu

Viikon jyllänneestä kevätflunssasta huolimatta päätimme lauantaina pakata auton ja suunnata kohti sukulaisia. Lapset ovat reissuista aina kovin innoissaan, vaikka pitkät