-Supersuositut käsityöohjeet

Joulufiilis

 

IMG_1892

IMG_1757

IMG_1755

 

On vihdoin alkanut tuntumaan jo hieman joululta. Eilinen lumisade sai koko perheen hymyilemään, ja mäkeä on laskettu ihan urakalla. Tänä aamuna heräsin lenkin himoon, ja ennen lapsien aamupalaa olin juossut jo neljän kilometrin aamulenkin. Minä, joka ei puoli vuotta sitten juossut edes kolmea lyhtytolpan väliä. Tänään juoksukengät saivat alleen vielä nastat, eikä kaatumistakaan tarvinnut jäisillä teillä pelätä.

IsoSiskolle löysimme perintöjen kätköistä jonkun ikivanhan kypärämyssyn. Pitkä roikkuva tupsu ja kirpeän sekava värimaailma viittaavat jonnekin ysärin alkumaille, mutta lapselle tämä oli vain suuri hieno löytö. Mikäs siinä, pää pysyy lämpimänä, oli se tyyli sitten nykyaikaa tai ei. Ja no, ehkä päiväkodin tädit saavat pienen hymyn huulille.

Joulukalenterikin on otettu viikonlopun aikana taas käyttöön. Piparit, askartelu ja joululaulut ovat saaneet tunnelman korkealle, varsinkin kun tietää ettei tänä vuonna tarvitse itse huolehtia jouluruuista. Mies korjasi auton rikkomalla siitä yhden johdon, joten toivoa sopii että jouluaattona matka joulupöytään ja toiseenkin sujuu ilman että auton ikkunat höyrystyvät kuin saunassa. Lähes kaikki lahjatkin on kääräisty käytettyihin papereihin, eikä stressi hengitä niskaan kovinkaan ankarasti.

Niin ja mikä parasta, tajusin että minulla on viikon joululoma alkamassa jo viiden päivän päästä. Lapset odottava joulupukkia vaan eivät ole toivoneet edes lahjoja. Ne ovat tosin vielä työn alla, sillä onhan tässä aikaa. Ainoa toivoni on, että lumi säilyy vielä jouluun asti.

 

IMG_1945

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lampunvarjostin vanhoista pitseistä

  Hamstraan kipputoreilta vanhoja pitsejä. Kengät, laukut tai muut eivät yleensä inspiroi kirppareilla minua tarpeeksi, mutta kasa perikunnan myymiä pitsiliinoja

Uusi järjestys olohuoneeseen

Olen jo pitkään kaivannut olohuoneeseen muutosta. Vielä viime kesänä asuntomessuilla kuvittelin ratkaisun olevan uusi pienempi sohva, mutta nyt yläkerran lattiaremontin

Kotimaisen ruuan gurut

  Kaupan ostoskärryjen täyttäminen on välillä salapoliisin hommaa. Ostamme kotimaista ja luomua, reilua kauppaa ja mahdollisimman paljon lähiruokaa. Tarkastan usein

Berrypickereilla aamu nousuun

Aamuisin emme juuri puuroja keittele. Leipäkin on tylsää ja yksipuolista pidemmän päälle, ja jostain lapset innostuivat muroihin. Kauppojen murohyllyt ovat