| | | |

Villavaatteet kierrättäen

IMG_0225

IMG_0218

IMG_0279

IMG_0290

 

Viime viikonloppuna muiden kaupunkilaisten rynnätessä ostoksille uuteen kauppakeskukseen, kaivoin minä kaapista vanhoja villavaatteitamme sillä silmällä. Saksien uhriksi joutui miehen vanha huovuttunut kaulaliina, sekä sukulaisen jäämistöstä löytynyt vanha villapaita jonka huovutin tarkotulla joku aika sitten.

Villavaatteiden huovutus on helppoa. Pesukoneen 60 asteen pesuohjelma auttaa paljon, ja vielä enemmän auttaa jos vaatteen käärii vaikka vanhaan lakanaan, ettei se huovu kiinni toisiin villavaatteisiin. Nämä molemmat oli siis huovutettu pesukoneessa, ja pienempi lapsi kaipasi uutta villavaatetta.

 

IMG_0277

IMG_0283

IMG_0274

Vanha huivi taipui ompelukoneen alla villatakiksi. Ompelin hihoihin pitkät resorit, ja pääntielle samaa resoria ettei villa pääse kutittamaan arkaa ihoa. Napit valikoituvat taas lapsen avustuksella, ja nappilista syntyi toisen villapaidan jämäpaloista.

Vanhasta paidasta leikkasin ja ompelin lapselle villahousut. Hieman olisi saanut olla vyötärössä lisää korkeutta, mutta hyvin ajavat kuitenkin asiansa esim. kauppareissulla. Villasetti ei ehkä ole tyylikkäin mahdollinen, mutta kasvavalle lapselle juuri passeli ja varsinkin edullinen. Kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa, ja napitkin taisivat olla anopin kierrätysnappeja joita sain jokunen viikko sitten. Käytännössä siis ilmainen setti, jos työaikaa ei lasketa. Yksi lapsi lämmetetty!

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *