| | |

Käsityömessujen parhaat palat

IMG_0662

IMG_0656

IMG_0655

IMG_0644

IMG_0643

IMG_0650

IMG_0636

 

Vietin eilen kokonaisen päivän Suomen Kädentaidot- messuilla. Minulla oli niistä parin vuoden tauko, ja siinä ajassa messut olivat tuplanneet näyttäilleasettajien määrän, ja olipa yksi hallikin rakennettu lisää. Parasta oli kuitenkin se, että vihdoin myös meitä ompelijoita oli muistettu tarjonnassa. Nyt jos koskaan pystyin sanomaan, että näiltä messuilta sai kaikille jotakin.

Harvoin enää ostan mitään valmista, sillä haluan tehdä kaiken itse. Haluan kuitenkin kannattaa suomalaista työtä, ja vielä enemmän käsityöläisiä. Niimpä en paljoa pohtinut, kun sattumalta näin aivan mahtavan puisen leikkuualustan tai hienot villahousut lapselle. Olin seurannut messujen tarjontaa osaksi myös Instagramin kautta, mutta en odottanut jonottavani messujen päätteeksi Näkötornin munkkeja. Tai että bloggareiden Kässätreffeillä olisi oikeasti niin mukavan letkeä tunnelma.

 

IMG_0660

IMG_0654

 

Vielä tänäänkin niskat olivat jumissa eilisen kassien raahamisen ja kävelyn jäljiltä. Mikäli asuisin yhtään lähempänä, olisin mennyt messuille uudestaan vielä tänään. Pari pientä kojua jäi vielä kaivelemaan mielessä ja kuvissa sen verran, että taidan tilata heidän tuotteitaan nettikaupasta. Myös pari tuttua liikettä yllätti kojuillaan ja tarjonnan määrällä, joten voin sanoa olleeni positiivisesti yllättynyt.

Ainakin itselleni se parin vuoden tauko oli tehnyt hyvää, ja uusi messuhalli toi sen verran lisätilaa ettei lauantainakaan ollut kuin pari jonottamista, nekin lähinnä ruuan suhteen. Toki mikäli olisin halunnut Novitan lankoja, olisi niitä saanut varmasti jonottaa koko viikonlopun. Pari ostamaani tuotetta ansaitsevat lisähehkutusta, joten niistä lisää myöhemmin. Kiitos kuitenkin Kässätreffeille ja messujärjestäjille! Oli mahtava nähdä tuttuja bloggaajia ja saada nimille konkreettiset kasvot, sekä toki myös jutella käsitöistä mukavassa seurassa. Ensi vuonna uudelleen!

Similar Posts

One Comment

  1. Olen ollut messuilla nyt kahtena vuonna ja voih, mitä ihanuuksia sieltä löytyykään. Upeaa kotimaista käsityötä ja kassien kanssa sitä itsekkin lähdettiin 🙂 Paljon kaunista kotiin tuli taas hankittua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *