-Supersuositut käsityöohjeet

Kaapin kätköistä uuteen elämään

IMG_0228

IMG_0382

IMG_0353

IMG_0394

IMG_0361

 

Olen käynyt ostoksilla omassa vaatekaapissani enemmänkin. Villavaatekokeilujen jälkeen tajusin lasten tarvitsevan pitkähihaisia tunikoita. Perusvärejä, jotain simppeliä ja arkista. Sellaisia, joilla ei olisi niin väliä vaikka tomaattikastikkeet pysyisivät rinnuksilla pidempään, tai jos ne unohtuisivat päiväkodin lokeroon moneksi viikoksi.

Kaivoin kaappini uumenista kolme vanhaa paitaani. Siniset pääsivät Isosiskon vaatekaappiin, ja lapsi tuntui ottavan tunikat vastaan suurella innolla. Näiden kainaloihin jämähtäneet deodoranttitahrat leikkaisin pois ennen uudellleen ompelua, ja molempien helmat, resorit ja pääntiet säästin lähes sellaisenaan. Pikaiset ompelut tarpeeseen.

 

IMG_0364

IMG_0371

IMG_0408

Viininpunainen paita muuntui Pikkusiskon mekoksi, sekin hyvin pikaisella ompelulla. Mietin pitkään sovittavani helmaan taskun, mutta lopulta päädyin kuitenkin erittäin yksinkertaiseen mekkoon. Itse kangaskin oli jo hieman nuhjaantunut, joten seuraavaksi toivon kaikki pinttyvät tahrat tähdättävän vain ja ainoastaan tähän mekkoon.

Kaappiini jäi yhä shoppailtavaa ja tuunattavaa. Nämä muokkaukset ovat siitä mainitoita, että ompelu on nopeaa kun helmakäänteet, pääntiet ja muut vaikeimmat osat on jo valmiiksi ommeltuja. Näiden lisäksi muokkasin vanhaan mekkoon vielä uuden pääntien resorin. Pääntie suureni hieman liikaa, mutta näin tunika sai aivan uuden elämän kun vanha likainen resori vaihtui uuteen.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Yöpuvun ompelu lapselle

    Heti alkuaikojen koliikkivauvan huudoista päästyämme olemme olleet tarkkoja niin omista, kuin lastenkin uniajoista. Samat iltarutiinit toistuvat yhä illasta

Hyvästit perheenjäsenelle

  Minulla on lähes aina ollut kissoja. Koti ilman kissoja tuntuu tyhjältä, vaikka kuinka olisi nyt lapsiakin talossa. Ensimmäisen koirani

Mehukekkerit-kirja?

Nyt täytyy myöntää, että olen pitänyt sisälläni jo pitkään isoa salaisuutta. Se on ollut jo jonkin aikainen haaveeni, ja kirjoitin