Kaapin kätköistä uuteen elämään

IMG_0228

IMG_0382

IMG_0353

IMG_0394

IMG_0361

 

Olen käynyt ostoksilla omassa vaatekaapissani enemmänkin. Villavaatekokeilujen jälkeen tajusin lasten tarvitsevan pitkähihaisia tunikoita. Perusvärejä, jotain simppeliä ja arkista. Sellaisia, joilla ei olisi niin väliä vaikka tomaattikastikkeet pysyisivät rinnuksilla pidempään, tai jos ne unohtuisivat päiväkodin lokeroon moneksi viikoksi.

Kaivoin kaappini uumenista kolme vanhaa paitaani. Siniset pääsivät Isosiskon vaatekaappiin, ja lapsi tuntui ottavan tunikat vastaan suurella innolla. Näiden kainaloihin jämähtäneet deodoranttitahrat leikkaisin pois ennen uudellleen ompelua, ja molempien helmat, resorit ja pääntiet säästin lähes sellaisenaan. Pikaiset ompelut tarpeeseen.

 

IMG_0364

IMG_0371

IMG_0408

Viininpunainen paita muuntui Pikkusiskon mekoksi, sekin hyvin pikaisella ompelulla. Mietin pitkään sovittavani helmaan taskun, mutta lopulta päädyin kuitenkin erittäin yksinkertaiseen mekkoon. Itse kangaskin oli jo hieman nuhjaantunut, joten seuraavaksi toivon kaikki pinttyvät tahrat tähdättävän vain ja ainoastaan tähän mekkoon.

Kaappiini jäi yhä shoppailtavaa ja tuunattavaa. Nämä muokkaukset ovat siitä mainitoita, että ompelu on nopeaa kun helmakäänteet, pääntiet ja muut vaikeimmat osat on jo valmiiksi ommeltuja. Näiden lisäksi muokkasin vanhaan mekkoon vielä uuden pääntien resorin. Pääntie suureni hieman liikaa, mutta näin tunika sai aivan uuden elämän kun vanha likainen resori vaihtui uuteen.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Neuleet uusiksi

Tämä roikkui makuuhuoneemme ovessa kaksi kuukautta. Minulla oli idea ja tarve, mutta jostain syystä ompelupöydälle neule ei päässyt ilman pientä

Nopea tyllihame ilman ompelua

  Luon itselleni paineet joka kerta kun lapsi saa pukeutua päiväkotiin tai syntymäpäiväjuhlille. En halua kerryttää kaappeihin selkeitä naamiaispukuja, vaan

Kierrätys Kånken, Re-Kånken

    Olen jo pitkään ihaillut vanhaa kunnon Kånkenia. Haaveillut sellaisesta lasten repuksi kouluun ja päiväkotiin, mutta joka kerta kieltäytynyt

Hellehatun kaava ja ompeluohje

Yksi kesän tärkeimmistä päähineistä on toki hellehattu. Sen lieri voi olla iso, kapea tai jotain siltä väliltä, ja sen voi