| |

Kaapin kätköistä uuteen elämään

IMG_0228

IMG_0382

IMG_0353

IMG_0394

IMG_0361

 

Olen käynyt ostoksilla omassa vaatekaapissani enemmänkin. Villavaatekokeilujen jälkeen tajusin lasten tarvitsevan pitkähihaisia tunikoita. Perusvärejä, jotain simppeliä ja arkista. Sellaisia, joilla ei olisi niin väliä vaikka tomaattikastikkeet pysyisivät rinnuksilla pidempään, tai jos ne unohtuisivat päiväkodin lokeroon moneksi viikoksi.

Kaivoin kaappini uumenista kolme vanhaa paitaani. Siniset pääsivät Isosiskon vaatekaappiin, ja lapsi tuntui ottavan tunikat vastaan suurella innolla. Näiden kainaloihin jämähtäneet deodoranttitahrat leikkaisin pois ennen uudellleen ompelua, ja molempien helmat, resorit ja pääntiet säästin lähes sellaisenaan. Pikaiset ompelut tarpeeseen.

 

IMG_0364

IMG_0371

IMG_0408

Viininpunainen paita muuntui Pikkusiskon mekoksi, sekin hyvin pikaisella ompelulla. Mietin pitkään sovittavani helmaan taskun, mutta lopulta päädyin kuitenkin erittäin yksinkertaiseen mekkoon. Itse kangaskin oli jo hieman nuhjaantunut, joten seuraavaksi toivon kaikki pinttyvät tahrat tähdättävän vain ja ainoastaan tähän mekkoon.

Kaappiini jäi yhä shoppailtavaa ja tuunattavaa. Nämä muokkaukset ovat siitä mainitoita, että ompelu on nopeaa kun helmakäänteet, pääntiet ja muut vaikeimmat osat on jo valmiiksi ommeltuja. Näiden lisäksi muokkasin vanhaan mekkoon vielä uuden pääntien resorin. Pääntie suureni hieman liikaa, mutta näin tunika sai aivan uuden elämän kun vanha likainen resori vaihtui uuteen.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.