-Supersuositut käsityöohjeet

Kaapin kätköistä uuteen elämään

IMG_0228

IMG_0382

IMG_0353

IMG_0394

IMG_0361

 

Olen käynyt ostoksilla omassa vaatekaapissani enemmänkin. Villavaatekokeilujen jälkeen tajusin lasten tarvitsevan pitkähihaisia tunikoita. Perusvärejä, jotain simppeliä ja arkista. Sellaisia, joilla ei olisi niin väliä vaikka tomaattikastikkeet pysyisivät rinnuksilla pidempään, tai jos ne unohtuisivat päiväkodin lokeroon moneksi viikoksi.

Kaivoin kaappini uumenista kolme vanhaa paitaani. Siniset pääsivät Isosiskon vaatekaappiin, ja lapsi tuntui ottavan tunikat vastaan suurella innolla. Näiden kainaloihin jämähtäneet deodoranttitahrat leikkaisin pois ennen uudellleen ompelua, ja molempien helmat, resorit ja pääntiet säästin lähes sellaisenaan. Pikaiset ompelut tarpeeseen.

 

IMG_0364

IMG_0371

IMG_0408

Viininpunainen paita muuntui Pikkusiskon mekoksi, sekin hyvin pikaisella ompelulla. Mietin pitkään sovittavani helmaan taskun, mutta lopulta päädyin kuitenkin erittäin yksinkertaiseen mekkoon. Itse kangaskin oli jo hieman nuhjaantunut, joten seuraavaksi toivon kaikki pinttyvät tahrat tähdättävän vain ja ainoastaan tähän mekkoon.

Kaappiini jäi yhä shoppailtavaa ja tuunattavaa. Nämä muokkaukset ovat siitä mainitoita, että ompelu on nopeaa kun helmakäänteet, pääntiet ja muut vaikeimmat osat on jo valmiiksi ommeltuja. Näiden lisäksi muokkasin vanhaan mekkoon vielä uuden pääntien resorin. Pääntie suureni hieman liikaa, mutta näin tunika sai aivan uuden elämän kun vanha likainen resori vaihtui uuteen.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Joulukuvat ja joulumekot

  Tänä jouluna tämä ompelija oli yllättävän ajoissa joulumekkojen kanssa. Otimme jopa jouluisia kuvia, jotka saimme liitettyä mukaan IsoSiskon askartelemiin

Lippiksen kaava ja ompelu

  Lapseni totesi kesän alussa tarvitsevansa uuden lippiksen. Samaan hengenvetoon hän myös ilmaisi haluavansa lippiksen nimenomaan kaupasta, koska en kuitenkaan

Tyynyliinasta kesämekoksi

  Kun kaipaan lapsille uutta kangasta kesämekkoon, ostan kirpputorilta vanhan tyynyliinan. Niitä löytyy edullisesti, sopivasti kulutettuina ja niistä ei jää

Trikoopipo ja huivi lapselle

  Auringon paistaessa on taas aika kaivaa jämätrikoot kaapista ja ommella kauden asusteet. Monipuolinen pipo ja huivi sopivat välikauteen mitä