-Supersuositut käsityöohjeet

Musta on musta

IMG_9671

 

IMG_9623

Alunperin tänä viikonloppuna oli tarkoitus juhlia perheen pienimmäisen kaksivuotista elämää. Lopulta päädyimmekin pukeutumaan mustaan, ja jätimme hyvästit koko suvun vanhimmalle sateisessa säässä. Kaikesta huolimatta tunnelma oli rento ja jopa mukava. Toki hautajaisissa kaipuu on aina läsnä, mutta 102 vuotiseen elämään mahtui niin paljon hyvää, että sitä sietää jo hieman juhliakin.

Hautajaisten myötä heräsi kysymykset myös kuolemasta. Aina itsekään ei ymmärrä miksi joku kuolee juuri sillä hetkellä, saati että osaisi selittää kuoleman suurimmat totuudet kolmevuotiaalle. Kenen hautajaisiin mennään seuraavaksi, sattuuko kuoleminen ja miksi kaikkia kukkia ei heitetä hautaan? Kas siinä ne polttavimmat, ja lisää taitaa olla yhä tulossa. Onneksi tämä oli se helpoin selitettävä. Yli satavuotias ansaitsee jo kunniakkaat hautajaiset, ja paikkansa sukuhaudassa.

 

IMG_9665

IMG_9711

IMG_9656

 

Arjessa meillä ei pukeuduta mustaan. Isomummon hautajaisiin puin omat viidennen sukupolven lapset kierrätettyyn mustaan. Työkaverin kaapista löytyi mekko isommalle, ja hautajaista edeltävänä yönä ompelin omasta vanhasta hupparistani pienemmälle vielä mekon. Yksinkertaisen tyylikästä, ja mekkoja täydensivät lasten omat korut.

Syntymäpäiviä ehtii juhlimaan toinenkin päivä. Nyt oli jäähyväisten vuoro.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

2 thoughts on “Musta on musta”

  • Kiitos osanotostasi.

   Suoriin kysymyksiin on onneksi helpompaa vastata. Ihan vielä pienet aivot eivät taida ymmärtää mikä kuolemiseen johtaa, ja hyvä niin. Olisi kamalaa jos lapsi alkaisi pelkäämään esim. sairaaloita.

   Mekosta olisi tullut ihan meidän suosikki jos ei vain olisi musta. Kerää jokaisen kissankarvan mitä lapsi päivän aikana voi kohdata. Muuten kyllä tyylikäs.

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Neulottu keppihevonen

  Tällä hetkellä keppihevoset ovat suuressa suosiossa. Niillä kilpaillaan, lapset ompelevat niitä itse ja niille voi kehittää myös vaikka ja

Kesäiset t-paidat

      Niille kesän toisille syntymäpäiville löysin Aarrekidin kankaan laatikon pohjalta. Sain vinkiksi ommella t-paidan ja farkkuleggarit, joten ne

Raitatunika isolla taskulla

  Talvisin en muuta pitäisikään kuin collegemekkoja. Ne ovat niin lämpimiä, pehmeitä, eivät ryppyynny ja joustavat lähes joka suuntaan. Sellainen

Virkattu Moppari matto

  Halusin virkatun neliön muotoisen maton. Jossain näin Suomen Langan valmistamaa Moppari-lankaa joka on tehty kierrätysmateriaaleista, ja otin sitä heti