| | | |

Juustoraasteesta potkua arkeen

IMG_8249

IMG_8224

IMG_8299

 

Pääsin mukaan kehittämään Valion uudesta Texmex juustoraasteesta reseptejä. Tykästyimme siihen arkiruuan seassa hyvänä maun kirkastajana, ja reseptejä syntyi lopulta huomattavasti enemmän kuin vain sovitut kaksi. Lapset rakastuivat papupataan, ja minä ihmettelen miksi en ole kokeillut juustoraasteisia kasvispihvejä aiemmin. Yllättävän toimiva ratkaisu kaikilta osin, ja nämä pihvit pysyivät koossa paremmin kuin uskalsin toivoa.

Tämän kasvispihvien taikinan voi tehdä valmiiksi esim. edellisenä iltana jääkaappiin, jos työpäivän jälkeen haluaa saada ruuan nopeasti valmiiksi. Tällöin ovat erittäin nopea ja näppärä arkiruoka.

 

Juustoiset kasvispihvit 8-10kpl

1/2 pussi Valio Texmex juustoraastetta

1 purkki kidneypapuja

1 porkkana

2-3 perunaa

1 sipuli

1,5dl ruishiutaleita

0,5dl seesamin siemeniä

Oljyä paistamiseen

Huuhtele kidneypavut lävikön väli, ja murskaa ne sen jälkeen sauvasekoittimella. Raasta sekaan porkkana ja perunat, ja pilko joukkoon sipuli. Sekoita joukkoon puolikas pussi Texmex juustoraastetta. Anna vetäytyä ja maustua jääkaapissa vähintään 20min, ei haittaa jos on yönkin yli.

Murskaa ruishiutaleet sauvasekoittimella tai morttelilla karhean hienoksi, ja sekoita joukkoon seesamin siemenet. Kaada seos laakealle lautaselle. Pyörittele märissä käsissä taikinasta pihvejä, ja kääntele ne kaikki pinnat täyteen hiutaleseoksesta. Tee näin jokaiselle pihville, jonka jälkeen paista kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Nauti esim. hampurilaisessa, tai riisin ja salsan kera.

 

IMG_8185

IMG_7904

IMG_7914

 

Nopea papupata ja mausteiset juustotikut

1 pussi Valio Texmex juustoraastetta

1 tölkki kidneypapuja

1/2 tölkki maissia tai pakastemaissia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tölkki tomaattimurskaa

ripaus suolaa

öljyä paistamiseen

2-3 levyä lehtitaikinaa

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Pilko sipuli ja valkosipulit, ja kuullota ne pannulla. Heitä sekaan lävikön läpi huuhdellut kidneypavut ja maissit. Lisää joukkoon tomaattimurska, ja jätä hautumaan. Leikkaa lehtitaikina levyt noin 2cm levyisiksi tikuiksi. Kierrä tikut rullalle, ja asettele riviin leivinpaperin päälle uuninpellille. Kun kaikki on rullalla, ripottele päälle puoli pussia Texmex juustoraastetta ja paista uunin keskiosassa noin 7-10 minuuttia kunnes tikut ovat pinnaltaan rusehtavia, ja juusto on sulanut kauniisti niiden päälle. Ja vähän muuallekin.

Loput juustoraasteesta voit sekoittaa papupataan, joka on valmis heti kun tikutkin ovat. Nauti näistä yhdessä!

 

blogirinki_logoYhteistyössä Blogirinki ja Valio

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *