|

Laivalla leikiten lasten kanssa

Ensimmäiseen lomaviikkooni mahtuu paljon.

– vuoden Tukholman reissu tuli taas laivailtua. Pikku Myy aamupalapöydässä piristää päivää yllättävän mukavasti ennen ystäväperheen näkemistä.

– edelliseltä kerralta opimme valita vain B tai A-luokan hytin. Onneksi ihminen oppii välillä jotain. Jos itse matkustaa köyhänä opiskelijana monta vuotta ilman hyttiä, kannattaa lapsen kanssa panostaa hieman enemmän. Ilman ikkunaa pärjää hyvin, mutta autokannen alle en rattaiden kanssa enää suostu ahtautumaan.

– vain hullu suomalainen lähtee kuivaksi opettelevan lapsen kanssa reissuun kolmen vaipan kanssa. Voisin tarinoida jutun jos toisenkin lapsen vaippaihottumasta, liian aikaisesta potattamisesta ja toisaalta myös siitä miten tämä on ollut ainoa mahdollisuus päästä eroon kortisoonista. Pissalätäköt eivät silti naurata enää pätkääkään, eivät varsinkaan täpötäydessä metrotunnelissa.

IMG_5985

IMG_5997

IMG_6003

IMG_6101

IMG_6104

 

– olen käynyt säännöllisesti Tukholmassa jo kymmenen vuotta. Ensimmäinen kerta Junibackenilla sai kuitenkin nyt suun loksahtamaan auki. Aivan mahdottoman tyylikkäästi ja harmonisesti rakennettu satujuna oli enemmän kuin osasin kuvitellakaan. Miksi en ole käynyt siellä aiemmin?

– onneksi perheessämme on matkapahoinvoivia. Nyt riittivät jäätelöt Gröna Lundin edessä, eikä kukaan halunnut karuselliin

– Aamujumppa Muumin kanssa aloittaa päivän aika mukavasti. Muumit olivat reissun kohokohta, mitä ilmeisemmin

 

IMG_6049

IMG_6041

IMG_6085

IMG_6089

IMG_6066

IMG_6063

IMG_6057

– on aivan mahtavaa, että laivojen kokoustilat muutetaan lasten isoiksi leikkihuoneiksi kesän ajaksi. Mutta miksi niiden viereen tarvitsee tuoda kaljahanat? Eikö ne kymmenet baarit jo riitä?

– buffet yllätti tälläkin kertaa. Kananmuna-allerginen lapsi sai pyytämättä ikioman jälkiruuan, joka tehtiin vain häntä varten. Myös tarkat tiedot ruokien sisällöstä saimme pyynnöstä erittäin tarkasti.

– mitä enemmän erilaisempia kulkuvälineitä, sitä paremmin lapsemme tuntuivat viihtyvän. Juna, metro, ratikka, laiva, lähijuna ja reppuselkä. Niillä pääsee jo pitkälle.

– säät suosivat näitä matkailijoita. Vaikka emme muistaneet vaippoja, muistimme onneksi aurinkorasvan. Kaksi päivää Tukholmassa toi mukavan rusketuksen. Etelä on aina etelä 😉

IMG_6113

IMG_6115

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *