Roiskehame

Ensin oli miehen yli-iso ja vanha kauluspaita. Se pyöri ties missä kaapeissa ja ompelypöydällä odottamassa inspiraatiota. Perjantai-iltana kun olisi pitänyt pakata, roiskin vihdoin väriä paidalle. Leikkasin hihat pois, säästin hihansuut ja takakaarrokkeen vyötärökaitaletta varten. Laimensin kangasvärejä hieman vedellä, mutta roiskeet olisivat saaneet olla vielä isompia.

Ompelin kun olisi pitänyt jo lähteä. Ompelin lisää kun olin reissusta ihan väsynyt, ja pitkästä aikaa annoin inspiraation ohjata. En jaksanut välittää ompeluteknisistä yksityiskohdista, ja sen huomaa. Hame on ehkä hitusen liian pitkä omaan makuun, mutta menee mainiosti vaikka pihamaalla kitkemishommissa. Tai voisipa sivuille ommella vielä rypytykset pystysuuntaan, jotka keräävät helmaa kasaan.

IMG_4419

IMG_4420

IMG_4423

IMG_4425

IMG_4619

Jäljelle jääneille hihoillekin keksin jo uuden elämän. Siitä kuulette kuitenkin lisää myöhemmin. Arvaatteko jo mitä voisi tulla?

 

IMG_4424

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ruusuiset kesämekot

  Ompelin meille perheen naisille joku aika sitten ruusuiset mekot. Kuosi on aivan ihastuttava Babushka, ja sen on suunnitellut Guldunen.

Kierrätys Kånken, Re-Kånken

    Olen jo pitkään ihaillut vanhaa kunnon Kånkenia. Haaveillut sellaisesta lasten repuksi kouluun ja päiväkotiin, mutta joka kerta kieltäytynyt

Silityskuva T Paitaan Silittäminen

Käsityötarvikkeiden käyttö ajoissa

Ompelin ompeluseurani opetusvideota varten lapselleni pari uutta paitaa. Samalla tein siis neuvot miten ommella erilaisia päänteitä ja miten saada paita

Lattiatyyny kangasjämistä

  Oli taas aika hyödyntää roskat. Siivota ompeluhuoneen roskakorit, leikata pari vanhaa t-paitaa kuteeksi ja virkata yöllä lasten nukkuessa.