Raparperimuffinssi
Saimme sukulaisista rapareperia, jonka lapsi halusi muuttaa muffinssiksi. Päätin leipoa munattomia, jotta myös perheen muna-allerginen saisi maistaa hieman leivonnaisia. Resepti muotoutui siinä tehdessä, ja tulihan näistä mukavan raikkaita ja mehukkaita. Mikä parasta, molemmat lapset söivät suurella innolla!
Raparperimuffinssi (munaton, voi muuttaa myös maidottomaksi), 12-15 kpl
3dl vehnäjauhoja
0,5dl ruishiutaleita
2tl leivinjauhetta
0,5dl sokeria
100g voita tai kasvismargariinia
2,5dl kreikkalaista jugurttia
tai 2dl rahkaa ja 0,5dl piimää
tai 2dl soijajugurttia ja 1dl soijamaitoa
2-3 raparperia
Pinnalle:
50g voita tai kasvismargariinia
2rkl fariinisokeria
0,5dl ruishiutaleita
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata voi tai margariini, ja lisää se kuivien aineiden sekaan.
3. Lisää sekaan myös raparperit ja jugurtti/rahka. Sekoita tasaiseksi ja jaa pieniin muffinssivuokiin.
4. Sulata voi ja siihen fariinisokeri. Sekoita sekaan ruishiutaleet, ja ripottele muffinien päälle.
5. Paista uunissa 175 asteessa noin 20-30 minuuttia.
6. Anna kunnolla jäähtyä, ja nauti vaniljakastikkeen kera. Näitä löytyy myös maidottomana.