- Veera Jussila

Paidan tarina

Kaksi vuotta sitten ompelin esikoiselleni paidan. Minulle oli jäänyt ylimääräistä luonnonvalkoista bambujoustofroteeta vaippojen ompelusta, ja luomuista ruskeaa jerseytä muista mekoista. Tarvitsin lapselle helpon, nopean ja tavallisen paidan, joka menisi talvella vielä mekkojen alla.

Ompelin siis pitkät hihat ja kasvunvaraa. Pieni sydän toi mukavaa lisää peruspaitaan, ja lapsikin oli vaatteesta enemmän kuin innoissaan. Paita on nyt kulkenut lapsella vajaa kaksi vuotta. Se sai osakseen hieman tahroja, mutta se on kerännyt mukaansa myös paljon muistoja. Lapsi on kasvanut, paita on silti säilyttänyt muotonsa.

IMG_8261

IMG_8257

IMG_8221

IMG_2380

Nyt oli aika siirtää paita nuoremmalle. Ompelin pahimpien tahrojen päälle uusia sydämiä, ja vähän lisää väriä. Kääräisin hihat takaisin ylös ja kuvasin hieman harvahiuksisemman lapseni päällä. Pehmeä joustofrotee ei ole mennyt miksikään, ja on aika kerätä lisää uusia muistoja. Katsotaan uudelleen kahden vuoden päästä kenelle paita jatkaa seuraavaksi. Nyt jo se on maksanut hintansa takaisin jo moneen kertaan.

 

IMG_4443

IMG_4884

IMG_4882

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lapsen housujen korjaus

Minua on odottanut jo pitkään housukasa, tarkalleen ottaen 8 rikkinäiset housut. Osa lapsien suosikkeja, osa saanut osumaa jo uransa alkuvaiheessa.

Perhoshihan muokkaaminen hihakaavasta

Kellohelmaisten mekkojen ollessa nyt suuressa suosiossa, on samaan suosioputkeen noussut myös perhoshihat. Ne on siis liehuvia hihoja, joiden laskeutuvuus ja

Raitapipo, raitatumput ja raitahuivi

  Instagramin kautta seuraajat saattanevat muistaa kuvan, jossa aloitin neulomaan lapselle kasarityyppistä vinoraitapipoa. Kieltämättä siitä oli tulossa todella hieno, mutta