Atooppisen ihon luomuhoidot

Toisen lapseni myötä olemme joutuneet tutustumaan erilaisiin lasten kosmetiikka- ja rasvatuotteisiin aivan uudella intensiteetillä. Siinä missä ensimmäisen lapsen ihoa ei tarvinnut juuri koskaan rasvata, on toisen lapsen kanssa otettu käyttöön jopa omat rasvauslelut. Vuoden aikana olen oppinut liian paljon kortisooneista, sinkkivoiteista ja apteekin resepteistä. On kuunneltu ohjeita sieltä ja täältä, ja lopulta päätetty hoitaa asia ihan omalla tavalla. Sillä tavalla järjellä ajateltuna ja puolisti luomusti.

Olemme tutustuneet pariinkin eri luomumerkkiin, ja nyt saimme blogin kautta testattavaksi Lavera Baby & Kinder sarjan hoitotuotteita. Sarjan tuotteet ovat NaTrue-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja täysin vegaanisia, mikä toki miellyttää myös näin kasvissyöjänä. Me saimme testiin niin kylpyöljyä, shampoota kuin hoitovoidettakin.

Kylpyvaahto tuli pienessä näytepussin näköisessä pussukassa, joka heti pääsi testiin. Erääseen toiseen luomumerkkiin verrattuna nämä kuplat pitivät pintansa kyllä paremmin, mutta tuote itsessään on hieman epäkäytännöllinen. Itse ainakin kaipaan kylpyvaahdon isoompaan pulloon, josta lapsikin voi sitä pursottaa veden sekaan. Tätä lapsi ei saanut itse auki, ja toisaalta pussissa taas oli niin paljon ainetta etten uskaltanut kaikkea laittaa yhteen ammeelliseen. Eli loppua on hankala säilyttää. Kylvyn jälkeen iho jäi kuitenkin mukavan kosteaksi, eikä rasvaa tarvittu kummallekaan lapselle.

IMG_3020

IMG_3022

Rasva taas toimi yllättävän hyvin. Ihan pahimpiin ihottumakohtiin emme ole päässeet rasvaa vielä kokeilemaan, sillä iho on ollut vähän liian hyvässä kunnossa. Parempi siis näin, mutta ainakin poskiin rasva toimi molemmilla lapsilla erittäin hyvin. Purkki on juuri sopivan kokoinen, ja rasvan öljyt pitävät ihon mukavan kosteana. Ja kun rasvaa ei ole hajustettu, niin lapsi hyväksyy sen itselleen todella helposti.

Pidän erittäin paljon ajatuksesta, että lapsien kosmetiikkatuotteisiin panostetaan enemmän luomua koko ajan. Meidänkin rasvahyllymme käytetyimmät tuotteet ovat viimeisen puolen vuoden ajan olleet juuri sitä luomua, koska en halua lapsen iholle muuta. Kortisoonilta ei voida aina välttyä, mutta nytkin kuukauden tauko on tehnyt ihmeitä koko lapsen iholle. Mutta mikä parasta, Laveralta on saatavilla (tai viimeistään kohta) myös aurinkorasva! Eli luomua myös kesäaurinkoon, sitä itse odotan suurella innolla.

Mikäli iho on hyvässä kunnossa, ei sitä toki tarvitse hoitaa. Mutta kun sitä tarvitsee hoitaa, on se normaali joka päiväinen hoito yllättävän tärkeää myös silloin, kun on se hyvä kausi menossa. Ja näitä Laveran tuotteita saa pian Prismasta ja S-marketeistakin, joten testatkaa tekin. Osaan jo nyt sanoa, että hellempiä nämä ovat iholle kuin Disney tai Hello Kitty tuotteet, vaikka hintaero ei taatusti ole suuri. Sarjaan kuuluu myös vauvaöljy ja vaippavoide, joten sopivat vastasyntyneestä hieman isommallekin lapselle. Itse taidan hakea seuraavaksi luomurasvat myös itselle. Lapsiin panostan, mutta seuraavaksi annan luvan itsellenikin 🙂

IMG_3197

IMG_3203

Yhteistyössä Lavera

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.