-Supersuositut käsityöohjeet

Vanhat farkut uuteen muotoon

Olen koko talven ajan innostunut enemmänkin muokkaamaan vanhasta uutta, kuin sinänsä ostamaan uusia kuoseja. Toki niitäkin tekee mieli, mutta enemmän saan haastetta ja inspiraatiota jos keksin miten hyödyntää vanhoja vaatteitamme. Ja vaatteitahan riittää niin paljon, että niistä saa nyt toki lapsillekin uutta.

Reilu kuukausi sitten tein PikkuSiskolle hänen ensimmäisen hameensa vanhoista farkuistamme. Tästä tuli yllättävän kiva, vaikka oli ensimmäinen kokeiluversio tällä rintamalla. IsoSiskollehan tein lappuhameen jo aiemmin, josta tuli erittäin käyttökelpoinen ja lapsen mieleinen.

IMG_1144 IMG_1075

Nyt viime viikolla inspiroiduin leikkelemään farkkuja lisää. Tällä kertaa ompelin tyynyn, jonne piilotin vetoketjun vanhan vyötärökaitaleen alle. Olen oppinut, että tyynynpäälliset on hyvä saada aika useinkin pesuun, lapsiperheessä kun niille saattaa läikkyä ties mitä.

Samalla ompelulla oli tarkoitus tehdä kuluneista lahkeensuista myös pannunalunen. Ihan niin pitkälle ei lahkeet kuitenkaan riittäneet, joten sain aikaiseksi vain mukinalusen. Mutta eiköhän materiaali pikkuhiljaa kerry enemmän, jotta saan alusen vielä sille kattilallekin. Olkoon tämä pitkäaikainen projekti, liimanhajuinen sellainen.

IMG_1816

farkkutyyny

Farkuista riittää kuitenkin vielä ommeltavaa. Olen nähnyt niistä tehtyjä mattoja, ja ompa teollisuuden ylijäämäfarkuista muokattu ihan uutta kangastakin. Aivan mahtava idea, ja itse ostaisin kierrätysfarkkua heti jos myyntiin asti tulee meille kuluttajille. Pinterestistä löytyy myös äärimmäisen näppäriä ideoita farkkujen hyötykäyttöön.

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

3 thoughts on “Vanhat farkut uuteen muotoon”

  1. Oih, onpas suloinen hame pienellä neidillä. Minäkin olen ihan rakastunut farkkuihin materiaalina. <3 Ihanaa työstää.

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Perhoshihan muokkaaminen hihakaavasta

Kellohelmaisten mekkojen ollessa nyt suuressa suosiossa, on samaan suosioputkeen noussut myös perhoshihat. Ne on siis liehuvia hihoja, joiden laskeutuvuus ja

Hautajaisvaatteet lapsille

  Lasten syntymän jälkeen meillä on ollut valitettavan säännöllinen tarve hautajaisvaatteille. Viime viikonloppuna keräsimme taas mustat vaatteet, kengät ja sukkahousut

Roiskemekko ja paita

  Ompelin kesän viimeisinä lämpiminä päivinä itselleni vielä mekon. Samalla ompelulla sain IsoSiskolle myös paidan, ihan sellainen peruspaita jollaista taidetaan

Mekko lapsen toiveesta

  Kirpputorilla vaatteiden myymisen (meni muuten hyvin kaupaksi) lisäksi tähän sunnuntaihin kuului oleellisesti naapurin lapsen syntymäpäiväjuhlat. Niitä oli odotettu, ja