-Supersuositut käsityöohjeet

52 x villasukat – Vuoden paras sukkakirja?

Kirja saatu arvostelukappaleena Laine Publishing Oy

Viime vuosina on ilmestynyt paljon sukkakirjoja. On ollut hienoa seurata neulesuunnittelijoiden nousukiitoa juuri sukkamallien myötä, ja samalla koko alan kasvua. Uusien toimijoiden ja lehtien myötä ala on myös kehittynyt. Nyt panostetaan kuviin paljon enemmän kuin aiemmin, ja jo hyvien ohjeiden kera.

Yksi kuvistaan ja tunnelmastaan tuttu Laine Publishing julkaisi ystävänpäivänä oman ensimmäisen sukkakirjansa. Tätä on odotettu, ja minä sain siitä arvostelukappaleen.

Täytyy myös sanoa, että kirja oli täysin odottamisen arvoinen. Kuvat, erilaiset sukat ja monipuoliset mallit todellakin innostavat neulomaan sukkia.

Uusi Sukkakirja Laine 52 Sukkaa
Neulesukkakirja
52 X Villasukat Kirja Ihanuus

52 x villasukat suomeksi

Laineen sukkakirja ilmestyi samaan aikaan sekä suomeksi että englanniksi. Ilmeisesti englanninkielinen versio on myynyt loppuun jo ainakin kerran, ja uutta painosta odotellaan. Itse sain arvioitavaksi nimenomaan suomenkielisen sukkakirjan, mikä on minulle luontevin tapa lukea yhä neulekirjaa.

52 x villasukat -kirjaan on siis koottu eri suunnittelijoiden sukkaohjeita, niin koti- kuin ulkomaistenkin suunnittelijoiden. Ohjeet on jaoteltu numeroittain, ja mukana on niin pitsiä, kirjoneuletta, tekstuuria kuin myös vähän helpompia perusohjeitakin. Eli vähän jokaiselle jotain.

Sukan koon valinta

Ja mikä parasta, on tässä sukkakirjassa jokaisessa ohjeessa myös kaksi kokoa! Olen kieltämättä itse hieman kyllästynyt sukkakirjoihin, joissa ohje annetaan vain yhteen kokoon. Yleensä se koko on nimittäin itselleni liian suuri, joten pidän suuresti tavasta antaa kaksi eri kokoa.

Näistä voisi toki varioida vielä isommat tai pienemmätkin koot, jos tuntuu ettei kumpikaan koko istu sellaisenaan. Lisäksi jokaisesta sukasta on annettu jalkaterän ja varren ympärys, mitkä helpottavat huomattavasti koon valinnassa.

Uutuus Sukkakirja 2020
52 X Villasukat Kirja Arvostelu Uutuus
52 X Villasukat Kaunis Sukkakirja

Tämän hetken sukkamuoti

Tämän hetken sukkamuoti tuntuu olevan laaja. Kirjassa on käytetty niin ohutta kuin vähän paksumpaakin villaa, mutta suurimmaksi osaksi lankojen paksuus taitaa olla sellaista 3 mm puikoilla neulottavaa. Tämä sopii mainiosti itselle, sillä pidän samasta vahvuudesta itsekin. Sen sijaan seiskaveikan paksuudet ovat kirjassa vähissä.

Sukkamuoti tuntuu myös keskittyvän muotoihin, silmukoilla leikkimiseen, ja näyttäviin kuvioihin. Tässä kirjassa kirjoneule on sivuosassa, ja näyttävyys saadaan aikaan aivan muilla keinoin.

Kirjassa on myös monenlaisia aloituksia, kantapäitä ja päättelyitä. Osa sukista aloitetaan varpaista, osa taas pohkeesta. Pelkkää kuvaa katsomalla suuntaa ei aina huomaa, ja se tässä kirjassa onkin mielenkiintoisinta. Pääsee tutkimaan erilaisia tapoja neuloa sukkaa, ja näkee myös kansallisia ja meille ei niin totuttuja tapoja tai kuvioita.

Mitä neulon sukkakirjasta ensimmäiseksi?

Itse ihastuin kirjassa moneenkin eri malliin. Erityisesti minua puhutteli Tiina Huhtaniemen Tukuwoolista neulotut String of Hearts-sukat, Dawn Hendersonin Bembe-sukat, Marion Em Somerset-sukat ja Lindsay Fowlerin Porch Light.

Saa nähdä mitkä otan ensimmäisinä puikoille?

Kirja on hieno kokonaisuus tämän hetken neulemuodista. Se kuvastaa aikaansa, ja toivottavasti kuvaa sitä vielä pitkään. Se antaa inspiraatiota, liikuttaa ja samalla myös innostaa neulomaan.

Laine ei siis petä tälläkään kertaa. Tämä on kirja, johon palaan vielä uudelleen ja uudelleen.

52 x villasukat -kirjaa voi ostaa Laineen omasta verkkokaupasta tai esim Titityystä, Nurjasta tai Kässäkerho Pompomilta.

52 X Villasukat Kirja Suomeksi
52 X Villasukat Monipuolinen Sukkakirja
52 X Villasukat Kirja Arvostelu

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

1 thought on “52 x villasukat – Vuoden paras sukkakirja?”

  1. Jos on oikein mieluisat sukat kyllä niin monta kertaa kuin on kiinnitykihtaa ja senkin jälkeen voi neuloa uudet terät tai pelkät sukanpohjat👍

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Farkkukassi luistimille

  Olen vielä siinä onnellisessa asemassa, että lapset arvostavat ompelemiani tuotteita. Kun lapsi siis pyysi luistimilleen kantokassia, kiitin onneani ettei

Roosa-nauha huutokauppa

  Huomenna teillä kaikilla on taas mahdollisuus ostaa ihan kotimaista käsityötä. Ja mikä parasta, kaikki tuotot menee lyhentämättömänä Roosa-nauhalle, eli

Eloisalla Huivi Viisi Väriä

Kolmiohuivin ohje, Eloisalla-huivi

Kolmiohuivi on oiva tapa neuloa jämälankoja käyttöön, ja tällä Eloisalla-huivilla saa tehtyä myös raitahuivin monella eri tapaa. Kokeile siis huivin ohjetta ja neulo juuri sellainen huivi kuin mitä on haaveissasi!

Vuoden kierrätysompelut

  Vuosi sitten annoin itselleni haasteen, ja vuonna 2015 tavoitteenani oli julkaista kerran viikossa jonkinlainen vinkki tavallisen talouden tekstiilien kierrättämiseen.