|

Pieni nuotiopaikka omaan pihaan tulipadalla

Talon edelliset asukkaat olivat jättäneet pihan kauniin tulipadan. Minulla tosin kesti vuosi tai kaksi ennen kuin tajusin sen käyttötarkoituksen. Kun sitten viime kesänä aloin haaveilla pienestä tulisijasta omassa pihassa, päätimme rakentaa sen nimenomaan tulipadan ympärille.

Teimme tulisijalle tilaa pihan keskellä olevan perennapenkin viereen. Siinä sattui olemaan tarpeeksi tasainen kohta sekä kiviä jo valmiiksi. Kaivoimme siis ensin nurmikon pois, tasoitimme, levitimme päälle hiekkaa ja vielä kerroksen soraa.

Sekä hiekka että sora tilattiin Siisti Piha palvelun kautta. Säkit tulivat siis omaan pihaan, ja säkeillä olisi saanut myös tilattua kuljetuksen pois esim risuille. Me jätimme sen odottamaan vielä hetkiseksi.

Viime kesän kuivuuden vuoksi tulipadan testaaminen jäi. Ajattelimme, että onhan ensi kesänä vielä hyvin aikaa.

Toukokuussa jo ihmettelin onko puolisoni istuttanut kauniita orvokkeja uudelle tulipihalle. Eipä mennyt aikaakaan, kun orvokit valtasivat koko sora-alueen. Ja vain ja ainoastaan tuon alueen.

Kyllä, muovi tai muu kangas olisi varmaan auttanut siellä jo ensimmäisen hiekan alla. Itse en kuitenkaan halunnut muovia pihaani, vaan päätin että mahdolliset rikkaruohot voi hyvin kitkeä käsinkin. Sitä en kuitenkaan arvannut, että nuotiopaikasta tulee orvokkila!

Onhan nuo kauniita, sitä en kiellä. Mutta tuo tulipata on edelleen testaamatta. Ehkä vielä ensi kesänä?

Similar Posts

4 Comments

  1. Oi miten hauska orvokkila! Ja kaunit. Noh, tulisijan käyttö jäi mutta helppohoitoinen kukka-alue on silmänilo kaikille ja ehtiihän sitä nuotiota vaikka syksymmällä testata.
    Langat Muisto-villatakkiin on hankittu ja ohje printattu. Aloitus jonain kivana syysiltana.

    1. Onhan se hauska, ja niin nätti ettei ole viitsitty kitkeä. Onneksi kun on grilli vielä erikseen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.