-Supersuositut käsityöohjeet

Päärmejalka ja ohut keväthuivi

 

Kevät sää yllättää iloisesti joka vuosi. Huivi jos toinenkin on tarpeen, ja joskus huivia on ihana pitää myös sisällä. Siihen tarkoitukseen ohut viskoosihuivi sopii parhaiten, ja minä ompelin sellaisen Eurokankaan palalaarista löytyneestä palasta.

Helpoimmillaan huivin ompelu on oikein tarvikkeiden kera. Ohuen puuvillan tai viskoosin kaveriksi sopii parhaiten kiertopäärmejalka, eli tuttavallisimmin päärmejalka. Niitä löytyy Pfaffilta montaa eri leveyttä, riippuen siitä kuinka leveän päärmeen kukin haluaakaan reunaan. Päärmejalan käyttö on helppoa, ja sillä voi ommella niin suoraa kuin siksakiakin.

Omalla Pfaffillani (Ambition 1.0) testasin tällä kertaa siksak-reunaa. Siksakin leveys ja pituus on helppo ja nopea säätää jopa kesken ompeleen, jotta reunasta saa siistin ja tasaisen. Tiheämpikin siksak sopii mainiosti ohuisiin huiveihin, ja varsikin vastavärillä tuomaan lisäeloa koko huiviin!

Tästä löytyy nopea ompelunäyte myös Mehukekkerit Instasta, kannattaa kurkata!

 

Ohje ohuen huivin ompeluun

 • leikkaa noin 30 cm korkea, ja kankaan leveyden mittainen suora kaitale
 • tähän sopii myös neliö tai kolmiohuivi, riippuen siitä, kuinka paljon huiviin haluaa muhkeutta kaulalle
 • Ompelulankaa joko huivin värissä, tai tarkoituksella vastaväri herättämään huomiota
 • Kiertopäärmejalka, esim. 3-4 mm

 

 1. Vaihda päärmejalka ompelukoneeseen.
 2. Silitä kangas mahdollisen esipesun jälkeen, rypyttömillä reunoilla on helpompi ommella
 3. Valitse haluatko ommella suoraa vai siksakia. Siksak on hyvä säätää siten, että se on hitusen leveämpää kuin päärmeen leveys
 4. Taita pieni päärme kulmaan, josta aloitat ompelun.
 5. Nosta paininjalka ylös, pujota taiteltu päärme sen alle ja laske neula alas. Vasta tämän jälkeen laske paininjalka
 6. pujottele paininjalan alla oleva aloitus päärmejalan välissä olevaan koloon
 7. aloita ompelu, pitäen huolta että reuna kulkee koko ajan tasaisesti “suuttimen” läpi. Päärmettä ei siis tarvitse kääntää ennakkoon, vaan paininjalka hoitaa työn automaattisesti.
 8. tärkeintä on tehdä aloitus siten, että neula lasketaan alas ennen paininjalkaa, ja että työtä ohjaa tasaisesti. Tämä voi vaatia pari harjoituskertaa, joten treenaa ensin mallitilkulle!
 9. Lopuksi päättele langanpäät ja silitä huivi.

 

Yhteistyössä Pfaff Suomi 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Vuoden 2019 luetuimmat

Olipa taas vuosi! Kirjoitin ja julkaisin Neulekekkerit-kirjan, olin uusi yrittäjä, tein ohjeita muillekin kuin suoraan blogiin, pidin kursseja ja remontoimme

Neulekekkerit eri blogeissa

Neulekekkerit-kirja ilmestyi tosiaan elokuussa. Olen kiertänyt kirjan kanssa eri lankakaupoissa, ja vastaanotto on ollut aivan todella lämmintä ja mahtavaa. Myös

Kasvosuoja Kaava Ompeluohje

Kasvomaskin kaava ja ompeluohje

Kasvosuojan ja kasvomaskin ompelemiseen löytyy monta erilaista tapaa. Video-ohjeen ja valmiiden mittojen avulla kasvosuojan ompeleminen onnistuu helposti ja nopeasti.

Vaalea Vilja-neule kirjoneuleella

  Yksi iso haaveeni on ollut neuloa itselleni neule kirjoneuleella. Se on ollut hyvä #haaveheinäkuu haave, samalla tavalla kun moni