| | | |

Kesämekot ja vinkki mekkokaavaan

IMG_5114

 

IMG_5023

 

 

Innostun herkästi uusista materiaaleista, ja joustocollege on pitkään ollut suosikkimateriaali myös kesämekoissa. Kun NOSH toi markkinoille hieman erikoisemmin tehdyn collegen, eli pippuricollegen, päätin ostaa sitä monessa värissä. Kun ei osaa päättää väriä, on hyvä ostaa kaikkia.

 

Kankaat ovat normaalia leveämpiä, joten laskeskelin saavani yhteensä 1,6 metristä meille helposti mekot, koko perheelle. Ja niin minä sainkin. Ostin kolmea väriä kutakin 50-60 cm palat, ja silti sain mekot meille kaikille. Minun mekoista lisää myöhemmin, tämä postaus keskittyy näihin lasten mekkoihin.

 

IMG_5177

IMG_5165

IMG_5051

IMG_5067

 

IMG_4500

 

 

Vaikka kangas on siis leveää, sain hieman säätää. PikkuSisko sai toivomaansa pinkkiä, ja Isosiskolle sitten vähän kaikkea. Leikkasin ensin lyhythihaisen paidan kaavan mukaan yläosan, ja alaosan helmat leikkelin siihen vielä päälle. Tai oikeastaan paita on hieman normaalia lyhyempi, ja tosiana kuvan mukaisesti leveämpi helma, joka on rypytetty ja ommeltu kuminauhan kera paitaan.

 

Muokkaus tavalliseen paitaan on helppo tehdä.

 

Ohje kesämekon kaavaan (tavallisesta paidan kaavasta, esim. NOSHin paita)

  • leikkaa sekä etu- että takakappaleen kaavan helmasta noin 5-7cm helmaa pois ja leikkaa kappaleet normaalisti
  • leikkaa paidan hiha lyhythihaiseksi siten, että hihan sivu on noin 3-5 cm pitkä, mekon koosta hieman riippuen. Pienemmässä koossa 3cm on ihan hyvä, plus toki saumanvarat riippuen millaisen huolittelun teet
  • leikkaa noin kaksi kertaa etukappaleen levyinen helma, noin 15-25 korkea helmakappale. Samalla taktiikalla myös takakappaleen helma
  • ompele paita normaalisti, ilman helman huolittelua
  • rypytä helmakappaleet ja ompele ne kiinni kuminauhan kanssa paitaan
  • huolittele vielä helmaan päärme kaksoisneulalla tai peitetikkikoneella

 

Helman korkeutta muuttamalla tästä saa helposti erilaisia versioita, kuten näistä kuvista näkyy. Voit myös kokeilla hihatonta paitaa laskemalla hieman kädentietä alaspäin. Toki pitkähihaisenkin voi tehdä ilman muutoksia hihaan. Olisiko seuraavaksi rypytysohjeen vuoro?

 

Kesämekko_kaava

IMG_5192

IMG_5117

IMG_4999

IMG_4489

IMG_5077

kesämekon_kaava

Similar Posts

One Comment

  1. Mua jaksaa ilahduttaa nämä sinun yhdistelemät värit. Itse tekisin varmaan tylsiä varmoja yhdistelmiä, jos joskus uskaltaisin jotain vaatetta kokeilla. Kun käytössä on perusompelukone, ei tule edes testattua, mihin se pystyisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.