|

Aktiivisuusrannekeesta hyötyä?

IMG_4009

 

Sain jouluna lahjaksi sen mitä monet muutkin, eli yhden valvovan isoveljen ranteeseeni. Toivoin jonkinlaista seurantaa siihen liikunko tarpeeksi, vaikka toki housujen kireys vyötäröllä on myös sekin hyvä mittari. Päätin kuitenkin antautua teknisien vimpaimien armolle tässä asiassa.

Ranneke on kulkenut vasemmassa ranteessani jouluaatosta lähtien. Loman aikana tavoitteena olleet 10 000 askelta päivässä oli hankala saavuttaa, mutta töiden alettua on ne tulleet täyteen helposti jo ihan työmatkojen avulla. Olen elokuusta lähtien juossut tai kävellyt töihin, sillä pyörällä kulkien matka on liian lyhyt edes hengästymiseen. Töissä taas työpäivä on käytännössä tietokoneen ääressä istumista, joten sieltä aktiivisuuspisteitä ei juuri kerry.

Parin kuukauden käytön jälkeen olen oppinut itsestäni ja mittaristakin jotain.

– jos haluaisin seurata tavoitteita useammin, tarvitsisin eri merkkisen kännykän. Nyt Polar ja Nokia eivät keskustele, joten ei hajuakaan miten mittarin kännykkäsovellus toimii. Nyt näen tulokset kerran viikossa, mikäli haluan seurata dataa hieman isommalta ruudulta.

– jos kuljen töihin juosten, saan mittarin aktiivisuustason kyllä päivätavoitteen ehkä täyteen, vaikka askeleet saattavat jäädä alhaisiksi.

– mittari ei laske askeleita jos työntää vaunuja tai kauppakärryjä. Kuinka näppärää äideille.

– toisaalta askeleita saa lisää vaikka istuisi sohvan nurkassa neulomassa 😉

 

– ihan kuin mittarin asettavat tavoitteet olisivat nyt kovemmat kuin kuukausi sitten. Enää ei riitä 10 000 askelta tavoitteen saavuttamiseen, vaan joinain päivinä kävellyt 14 000 askeltakaan eivät mittarille riitä. Olen ymmälläni, pitääkö muka koko ajan tehdä vain enemmän?

– mittari ei suvaitse lepopäiviä. Onneksi se ei myöskään tiedä paljonko syön karkkeja karkkipäivinä.

– mikäli kahdeksalta illalla mittari pyytää vielä 5 min lenkin, saatan juosta ympyrää lastenhuoneen oven edessä nukutusaikaan. Hullu minä.

– mittari kai toimii myös uidessa, mutta en ole testannut. Pyöräilyä se ei sen sijaan ota, ja seisomispiste töissäkin on niin ja näin, sillä käsi saattaa silti olla normaalilla työpöydän tasolla kuten istuessakin.

Todellisen tason mittaamiseksi sykemittari olisi kai se seuraava askel. Minä pärjään kyllä tälläkin, ja akku kestää helposti viikon verran ilman latausta. Omassa ranteessa heiluu siis Polar Loop. Peruslaitteena ihan näppärä, simppeli ja helppokäyttöinen kun alkuun pääsee. Vaatii tietokoneelle asennettavan ohjeman ennen käyttöönottoa, mutta sen jälkeen tärkeimmät jutut näkee rannekkeen omasta pienestä näytöstä.

Ajattelin ettei mikään ranneke kyllä kannusta liikkumaan. Mutta kuten sanottua, niin vain saatan vetää ylimääräisiä juoksuaskeleita iltaisin ihan vain tavoitteeni saavuttaakseni. Farkut sutjahtavat jalkaan ihan näppärästi eikä niissä ole huomattu kutistumista, joten kaipa sitä jotain tulee tehtyä ihan oikein vaikka viikon jokaisena päivänä tavoitteet eivät täytykään. Kuulisin kuitenkin mieluusti kokemuksia kannattaako sykemittarin osto, onko se kännykkä sovellus millainen vai olisiko alunperinkin pitänyt hankkia pelkästään sykemittari?

Similar Posts

4 Comments

 1. Samaa olen ihmetellyt, alkuun riitti alle 15000 askelta, nyt pitää olla 18000-19000 askelta. Samsungin kans kyllä hyvin toimii, oon tykänny 🙂

  1. oho, sullapa tulee hyvin askeleita! Minä saan lepopäivinä korkeintaan 7 000, mutta normityöpäivänä ja jos käy vielä sen jälkeen illalla kaupassa, voi tulos olla korkeintaan tuon 14 000. Mihinköhän tavoitteisiin sitä pitää päästä puolen vuoden jälkeen jos se koko ajan korottaa tavotteita?

   1. Ammattina lypsykarja, se ei paljon muuta vaadi 😉 Tulee käveltyä koko ajan edestakaisin!

 2. mulla on myös, sain joululahjaksi. koulu/keittiöpäivinä tulee 10 000-11 000 askelta täyteen ja viikonloppuisin yleensä ei.
  laskee kaikki askeleet, mutta en ole tajunnut että ottaako neulomisesta, testataanpa 😉
  mulla on kännykkänä HTC One, ja toimii hyvin, mun ranneke on cielo-merkkinen. jokailta siirrän bluetoothin avulla ennen nukahtamista kännykkään tiedon. lataus kestää noin 3viikkoa, eli joulun jälkeen ei ole kovin monesti virta loppunut. muistissa säilyy 8 päivän tiedot ainakin, kun kokeilin olla siirtämättä dataa.
  matkaa mulla olisi noin 5-6km, mutta kuljen bussilla ja jatkossa varmaan askeleet vähenee kun vatsa kasvaa. odotan jo että ensivuonna kun lumet sulaa ja pääsee juoksemaan jne, paljonko askeleita kertyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.