| |

Tyynyliinamekko Marimekosta

IMG_6700

IMG_6727

 

Helteiden jatkuessa PikkuSiskon kaapista tuntuivat hupenevan lyhythihaiset mekot sellaisella vauhdilla, ettei pyykinpesu pysynyt vauhdissa mukana. Eräänä iltana ompelin nopeasti vanhasta kirpparilöydöstä uuden tyynyliinamekon.

IsoSiskon kaappiin näitä on ilmestynyt ennen tätä, mutta eipä näytä Maija Isolan vuonna 1962 painettu Ananas-kangaskaan jäävän käyttämättömäksi. Ilmeisesti sisustustyynynä toiminut kangas oli osin jo hieman haperoitunut, mutta ei se meitä haittaa. Mitä pehmeämpi lapsen atooppista ihoa vasten, sen parempi.

Kanttinauhan leikkasin samasta kankaasta, ja yhteensä tämän tekemiseen meni noin tunti. Nopea homma siis erittäin simppelillä tavalla ommeltuna, soveltuu helposti myös aloittelijalle.

 

IMG_6748

IMG_6730

IMG_6678

IMG_6677

Similar Posts

2 Comments

  1. Aivan ihana! Edellisessä postauksessa jo tätä ihailinkin. Pitääpä ruveta koluamaan kirppiksiltä tyynyliinoja, varmaan just pehmoiseksi kulunut ois tällaiseen paras.

    1. Kiitos! Tämä oli sen verran iso liina, että jäi tosiaan vielä rippeitä. Olisi saanut taskunkin, tai vaikka jotain päähinettä tms. Aiempi tekemäni oli paljon paksummasta puuvillasta, tämä oli hyvä juuri näille helteille ja lapsen iholle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *