Omppukausi

IMG_7260

 

Haaveilin kerrostaloissa asuessani pitkään omasta omenapuusta. Nyt kun saan tänä kesänä taas jättimäisen sadon sekä oman että taloyhtiön puista, ei minua edelleenkään kaduta. On luvassa sosetta, piirakkaa ja hyvettä. Ehkä opettelen tekemään hilloa, ja googlaan mihin ne loput voi viedä mehustettaviksi.

Nyt on omenoita. On kuulasta, punaista ja hieman kitkerää. Yksi on hyvän kiinteä naposteluun, viereinen hieman parempi soseeseen. Jaksaisinkohan vielä kuivattaa?

Ja toki mietin aina myös niitä, joilla ei sitä omaa omenapuuta ole. Heille vien laatikon tien varteen, jota täytän kun meiltä loppuu ideat ja aika kesken. Omenoita meille, omenoita myös teille!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

2 thoughts on “Omppukausi”

  1. Meillä on niin pienet omenapuut, etteivät vielä tuota satoa. Onnea on tuttavien puut, josta saa kerätä vaikka kaikki omenat talteen.
    Ja joululahja vinkki: Itse tehty omenahillo!!! Meillä oli ihan hitti, kaikki tutut sai ja lisääkin vietiin sitten, kun se hillo oli kuulemma niin hyvää ja helppoa on sen tekeminenkin.

    Vastaa
    • Itse hieman karsastan sitä hilloon tulevan sokerin määrää, joten sen takia kaikki omaan käyttöön tulevat on aina vaan soseutettu ilman suurta määrää sokeria. Mutta tuliaisisiksi voisikin tehdä 🙂

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kulman Ompeleminen Ompelukoneella

Suorakulman ompeleminen, ohje

Aina välillä eteen tulee ompelutöitä, joissa lopputuloksena on selkeä suorakulma. Tämä voi tulla eteen sisustustöissä, laukuissa, kasseissa, repuissa tai pussukoissa.

Uusi perheenjäsen

  Perheemme vahvistui eilen perjantaina uudella perheenjäsenellä. Hän on marraskuun puolivälissä syntynyt pitkän hännän ja pehmeän turkin omaava hurmuri. Saanko

Lahjamekko

  Isomman lapsen ystävä täytti vuosia, ja lahjaksi ompelin hänelle lopuista vinoraidoista oman mekon. Tämä odotti pitkään puolivalmiina henkarissa, ja

Lasten kasvattaminen ruokailijoiksi

    Tällä viikolla huomasin selittäväni perheemme ruokailutapoja neuvolassa, sillä terveydenhoitaja vilpittömästi halusi tietää miten viisivuotias lapsemme ei nirsoile. Minulle