|

Suklaamuffinit (maidoton ja munaton)

 

IMG_5956

Lupasimme viedä mukanamme jälkiruuan kun lähdimme reissuun ystäviemme luokse. Nykyään meillä mieheni hoitaa leivonnan, sillä häneltä se tuntuu luonnistuvan helpoiten. Minun “kai se kohta on valmis, ei minä mitään kelloa katsonut”- metodi ei oikein toimi leipomisen kanssa, joten olen suosiolla jättänyt leipomiset paremmalle puoliskolleni. Tällä kertaa pyyntönä oli viedä maidoton jälkiruoka, ja kun oma lapsemme tarvitsee munattoman, päätimme tehdä vegaanisia, eli maidottomia ja munattomia muffineja.

 

Vegaaniset suklaamuffinit

Ainekset (n. 12 kpl muffineja)

150 g maidotonta margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl perunajauhoja

4 tl leivinjauhetta

6 rkl kaakaojauhetta

4 tl vaniljasokeria

2 dl sokeria

2 dl sakeaa omenasosetta

1½ dl kaurajuomaa

160 g maidotonta tummaa suklaata

 

Kuorrute

25 g maidotonta margariinia

80 g maidotonta tummaa suklaata

 

Valmistus

Sulata margariini. Siivilöi kuivat ainekset kulhoon ja sekoita niihin sokeri, sula margariini, omenasose sekä kaurajuoma. Leikkaa tumma suklaa pieniksi kuutioiksi, lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 °C lämmössä n. 18 min. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutteen margariini kattilassa. Nosta kattila liedeltä, lisää paloiteltu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.

(Laitoin kokeeksi tähän satsiin myös appelsiinisiirappia suklaakuorrutteen ja muffinin väliin. Appelsiinin maku jäi kyllä aika miedoksi, joten sitä voisi yrittää lisätä vielä itse taikinaan esim. käyttämällä maustettua tummaa suklaata tai appelsiinin kuorta. Seuraavaksi voisin kokeilla tehdä näistä minttu- tai chiliversioita, mutta toki ovat hyviä ihan perussuklaisinakin.)

 

IMG_5943

 

IMG_5953

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.