Kurkkudieetti

Odotan niiden ilmestymistä jo toukokuussa. Ensimmäiset on kilohinnaltaan ryöstöhintaisia, mutta sorrun aina silti ihan vain muutamaan. Joskus niissä on paljon piikkejä, toisinaan ei ollenkaan. Loppukesästä kilohinnan ollessa alle euron, santsaan monta kiloa kerralla. Monta kertaa viikossa.

Ne on kuulemma luotu elämään suolaliemessä. Itse olen uskaliaasti eri mieltä, ja syön vain “raakana”. Aamupalaksi leivän päällä, välipalana ihan sellaisenaan, päivälliseksi salaattiin ja iltapalaksi jopa kaksi ihan vain herkkuna. Eihän se sisällä kuin vettä, mutta paljon parempaa kuin pitkä normaali sukulaisensa.

Kesän rakkauteni, avomaankurkku. Ihanan maukas, rapea ja juuri sopivan kokoinen. Ja mikä parasta, saa melkein yksinomaan kotimaisena!

IMG_5312

Similar Posts

4 Comments

  1. Luulin että olen ainoa joka rakastaa avomaankurkkuja juurikin raakana salaatissa, leivällä, sellaisenaan… 😀 Yleensä saan kummastelevia katseita kun kerron tästä intohimosta!

    1. Niimpä juuri, minäkin saan kummallisia katseita! Juuri pari päivää sitten työkaverini halusi saada maistaa, kun ei ollut koskaan maistanut. En tiedä jäikö heti avomaankurkkujen ystäväksi, kovan palopuheen pidin kuitenkin 😀

  2. Kävin minäkin ostamassa muutaman uuden tuttavan ja huomenna pitää hakea isompi pussillinen. Oli ne niin hyviä. Kiitos Veera!

    1. Hei mahtavaa! Hyvä jos saan aikaan käännytystä, sillä ihan oikeasti ne on hyviä! Tosin jos ostaa lötköjä, niin ne ei ole. Pitää olla hieman piikkisiä ja kovia, ne on parhaita 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.